2018. ápr 17.

A legnagyobb showman élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
A legnagyobb showman élménybeszámoló

KÉSZ CIRKUSZ!

The Greatest Showman Movie Poster

 

Hugh Jackman szerelemprojektje volt a Legnagyobb showman című film. 2009 óta vágyott rá, hogy elkészüljön a mű. A Nyomorultakban nyújtott alakítása után, a stúdió támogatta a tervét.

A történet szerint P.T. Barnum egy szegény sorsból származó gyerek. Felnőtt korában egy gazdag családból származó nővel él boldog házasságban s két kislányával. Kirúgják csinovnyik állásából, s mikor hazaér egy váratlan ötlete támad. Egy színházban akar fellépni egy csapatnyi különleges emberrel, akik között törpék, óriások, tornászok, táncosok, egy szakállas nő, illetve a szokásos fura szerzetek vannak. A különleges társulat fellépése se hétköznapi. A Barnum cirkusz bevonul a történelembe, mint a leglátványosabb spektátum. A családdá kovácsolt csapat, a műsorszámuk pedig olyan, ami egyedülálló és megismételhetetlen.

Engem elsőként nem fogott meg a film története, de az előzetese meggyőzött, hogy megtekintem. S azt kell, mondjam, hogy nem bántam meg. Sok kritikus a miatt húzta le a filmet, hogy rendkívül naiv és buta a story. Ez egy szívet melengető meseszerű dráma. A tanulság is tocsog a nyáltól.

Ezektől eltekintve a Legnagyobb showman egy érzelmes, s frenetikus alkotás lett. Ha túl tudsz lendülni az apróbb logikai bakikon, akkor remekül fogsz rajta szórakozni. Hugh Jackman az Isten is táncolni s énekelni teremtette. Látszik rajta, hogy élvezte a forgatást. Sajnos nem kapta meg a Golden-Globe díjat a legjobb férfi főszereplő musical/vígjáték kategóriában. Barnum feleségét Michelle Williams játszotta, aki szintén remekel. Zac Efron meglepett, mert jól hozta a ficsúr, úri fiú figuráját. A románca a trapéz táncos lánnyal egy nagyon szép szerelmi szál volt. Zendaya alakította ezt a csajt, akivel a gazdag társadalom került szembe. Főleg a srác szülei. A közös jelenetük zseniális lett. Rebecca Fergusson egy opera énekesnőként egy totál fölösleges szál volt.

De amiről a legfontosabb beszélni a dalok, s a koreográfia lélegzetelállító. Pozitív életszemlélet, csillogó szemű naivság árad belőle. Napok óta hallgatom a soundtracket, ami tele van fülbemászó zenével.

A látvány roppant korhű, s nekem bejött ez a stílusa. Leginkább a nyitánynál, ami visszarepít minket a múltba.

A Legnagyobb showman egy igazi gyöngyszem, ami egy szívet melengető darab volt. Akik szeretik a musical filmeket, azok tegyenek vele egy próbát.

 

Értékelés:80%

Ezt figyeld:-A nyitányt, mintha csak egy múltbeli filmet néznénk

-This is me dalt, a film legszebb csúcspontja

-Rewrite the star dal, Zendaya s Efron páros táncát

Szólj hozzá

musical legjobb 2017 meglepetések Hugh Jackman greatest showman