2018. aug 21.

Escobar élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
Escobar élménybeszámoló

BAJSZOS GENGSZTER ÉS A KOKAIN

loving_pablo.jpg


A  film egy valós történetet mesél el. Virginia Vallejo újságírónő szerelmi viszoyát mutatja be Pablo Escobarral. A filmet az Egy tökéletes nap direktora írta és rendezte. A főszerepet Javier Bardem és felesége Penelopé Crúz játsszák, az előzetes pedig meggyőzött, hogy ezt látnom kell.

 

Pablo mint magánember

Ezúttal Pablot, mint magán embert láttunk. Férjként többször megcsalja a feleségét, de tiszta szívből szereti őt. Apaként szerető figura, erkölcsös életre tanítja a fiát, hogy ne drogozzon. A lányával való közös jelenete egy erős momentum volt, amikor a börtönben találkoznak. A szeretőjéhez való viszony pedig szexuális, és Virginiát bízza meg életrajzi könyvének megírásával. Vezetőként pedig erős kezű, félelmetes figura. Azonban segíti a szegény embereket, házakat épít fel nekik. S ezt a karaktert Javier Bardem fergetes alakítást nyújt. Akkora pocakot növesztett, hogy azt Micimackó is megirigyelné.

images_1.jpg 
(A terror arca vagyis Pablo Escobar)

Virginia egy antipatikus karakter volt. A pénznek és a csillogásnak élt, imádta ha Pablo kényezteti. Öntelt, tudálékos riporter volt, aki elnézte a drog üzlet borzalmait. A sorsa mikor rosszra fordul megtörik. Penelopé Cruz viszont rettenetes volt.

Peter Sargaard pedig a DEA ügynököt játssza, aki elakarja kapni Pablot. Nem sokat szerepelt, de amikor a vásznon volt, akkor jó volt!

Az akciójelenetek bár rövidek, mégis brutálisak. Az operatőri munka számtalan helyen használt egy snittes jelenetet. A legjobb pillanat, az amikor megtámadják a dzsungelben. Azoknak, akik már látták a Narcost sok új információval nem fog szolgálni a film. Azonban számukra is szórakoztató alkotás az Escobar. Aki pedig teljesen nem látta az Escobar életét bemutató produkciókat, az tegyen vele egy próbát.

 

Értékelés:75%

 

Ezt figyeld:-Pablot megtámadják az

esőerdőbe

-Pablo és a kislánya találkozása a börtönben

 

Szólj hozzá