2024. már 11.

Oppenheimer élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
Oppenheimer élménybeszámoló

BOMBAJÓ FELTALÁLÓ


oppenheimer_ver2.jpg

Christopher Nolan, korunk egyik legjobb és legelismertebb rendezője /forgatókönyv-írója ezúttal a történelmi/életrajzi drámákba kóstolt bele. S nem hasalt el.



A történet szerint a II. világháború idején járunk, az amerikaiak szeretnének egy szuperfegyvert bevetni a németek ellen. Ehhez koruk legnagyobb tudósait kérik fel. Köztük J. Robert Oppenheimert, aki egy zsidó fizikus. A csapat tagjai közt van például a magyar származású Teller Ede, vagy a szintén zsidó Isidor Rabi. A katonai vezetés azért szeretné megalkotni az atombombát, hogy ők is benne legyenek ebben a versenyben. Emiatt szabadkezet kapnak, egy saját várost a mexikói sivatagban: megépítik Los Alamost. A Trinity projekt keretén belül tesztelik az ...

Tovább Szólj hozzá

2024. feb 28.

Madame Web élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
Madame Web élménybeszámoló

Marvel-Attitűdöt De-konstruáló, Marvel Alapelemeket Woke-kal Elfuseráló Borzalom

madame_web_ver16.jpg

A Sony Marvel filmes univerzuma, mely magába foglalja eddig a két Venom filmet, A Morbiust, valamint az idei évre csúsztatott Kravent, egy új taggal bővül. Ez pedig a Madame Web.

 

A történet szerint Cassandra Web egy mentős New Yorkban 2003-ban. Egyik mentés alkalmával vízbe zuhan egy hídról, ezután furcsa dolgok történnek vele. Hamarosan látja a jövőt, s ezáltal meg kell mentenie három fiatal lányt. Aki meg akarja ölni őket, az egy Pókember-szerű ruhát hordó férfi: Ezekiel Sims. A pasi Cassie anyjához kötődik, ugyanis ő is vele volt, mikor az Amazonas mentén pókokat vizsgáltak.

 

A Sony ismét egy kísérletet tesz arra, hogy folytassa a ...

Tovább Szólj hozzá

2024. feb 11.

A Gyilkos élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
A Gyilkos élménybeszámoló

FASSBENDER, A PROFI

killer_ver3.jpg

A blogomon annak idején egy maraton keretén belül végigmentem David Fincher addigi 11 filmjén. Most itt a 12.alkotás, mely újfent a Netflix platformjáról érkezett meg.



A történet szerint a Gyilkos (mivel nincs effektíve neve a hősnek) egy igazi vérprofi. A melónak él, semmi se terelheti el figyelmét. Mindent precízen, tervek szerint cselekszik. Nincs könyörület, nincs együttérzés, nincs improvizáció. Ám az egyik munka során egy ártatlan hal meg, s emiatt menekülnie kell. A Dominikai Köztársasságbéli menedékházát megtámadják, úgy dönt, visszavág a megbízóinak, és a két gyilkosnak, akik vadásztak rá.



Fincher legutóbbi alkotásával, a Mankkal nálam elhozta azon év egyik legnagyobb csalódását. Egy ...

Tovább Szólj hozzá

2024. feb 05.

Aquaman és az elveszett királyság (Spoileres) élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
Aquaman és az elveszett királyság (Spoileres) élménybeszámoló

A VIZES HAPSI UTOLSÓ ÚSZÁSA

aquaman_and_the_lost_kingdom_ver8.jpg

A DCEU idén lezár egy hosszú, tízéves fejezetet. Lássuk spoileresen, hogy sikerült az Aquaman és az elveszett királyság!



Beszéljünk a katasztrófaturizmusról. Arról az érzésről beszélek, amikor történik egy baleset az úton, és odamennek az emberek nézelődni. Emiatt van, hogy ha veszekednek a szomszédságban, akkor odapillantunk. A Mónika show is ennek köszönheti népszerűségét. Hogy mi nem vagyunk ennyire alpáriak, s mi feljebb valóak vagyunk, ennél fogva röhögünk az ostoba embereken. S emiatt nézünk béna gagyi filmeket. Legyen szó a Troll 2ről vagy a The Roomról. De ugyanez igaz a legtöbb szuperhős alkotásra. S elérkeztünk mai darabunkhoz, az Aquaman és az elveszett királysághoz.



A ...

Tovább Szólj hozzá

2024. feb 03.

A fiú és a szürke gém (Spoileres) élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
A fiú és a szürke gém (Spoileres) élménybeszámoló

MADARAT TOLLÁRÓL, ANIMÉT ALKOTÓJÁRÓL...

kimitachi_wa_do_ikiru_ka_ver6.jpg

Hayao Miyazaki korunk egyik legnagyobb anime-alkotója. Ezúttal 10 év után tért vissza, egy utolsó nagy játékfilmmel. Ez lett a Fiú és a Szürke Gém. Spoileres élménybeszámoló!



A történet szerint a II. Világháború idején járunk. Egy Maki Mahito nevű kisfiú egy bombázás során elveszti édesanyját. Ugrunk az időben és az édesapja újra házasodott. Az anya húgát vette el, aki már várandós tőle. A fiúnak új a környezet, a nagyvárosból egy vidéki kisvárosba kerül. Az apja egy repülőgépalkatrész-gyárba megy dolgozni, a fiút pedig új iskolába küldik. Azonban már az első nap jól el is verik. S ha ez nem lenne elég, még egy éles kővel bevereti a saját fejét. Ezért otthon ...

Tovább Szólj hozzá

filmek csalódások

2024. jan 26.

2023 évösszegző

írta: Vollai Martin
2023 évösszegző

2023 évösszegző:

Top 10 legrosszabb film:1.:Micimackó:Vér és méz

winniethepooh_blood_and_honey.jpg

2.:Az apáca II.

nun_ii.jpg

3.:Konstukrció

hypnotic.jpg

4.:A kis hableány

little_mermaid_ver4.jpg

5.:Expend4bles-A feláldozhatók 4.

expend4bles_ver2.jpg

6.:Az ördögűző A hívő

exorcist_believer_ver4.jpg

7.:Fűrész X.

saw_x.jpg

8.:Meg 2.:Az árok

meg_two_the_trench_ver3.jpg

9.:Hangya és Darázs:Kvatumánia

antman_and_the_wasp_quantumania_ver2.jpg

10.:Halálos iramban 10.

fast_x.jpg

Top 5 csalódás:1.:The Flash-A villám

flash_ver11.jpg

2.:A jövő bűnei

crimes_of_the_future_ver5.jpg

3.:Indiana Jones és a Sors tárcsája

indiana_jones_and_the_dial_of_destiny_ver5.jpg

4.:Cicaverzum

Cicaverzum

5.:Bazi nagy görög lagzi 3.

my_big_fat_greek_wedding_three.jpg

Top 3 meglepetés:1.:Dungeons & Dragons-Betyárbecsület

dungeons_and_dragons_honor_among_thieves_ver20.jpg

2.:A nemzet aranyai

A nemzet aranyai

3.:Szeánsz Velencében

haunting_in_venice.jpg

Top 5 legviccesebb jelenet:1.:A hangos film forgatása-Babylon

Babylon,' Explained: Damien Chazelle on Three Key Scenes

2.:I am just Ken-Barbie

Ryan Gosling Barbie Song 'I'm Just Ken' Charts Billboard 100

3.:A temető-Dungeons & Dragons:Betyárbecsület

The graveyard scene from 'Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves'

4.:A ...

Tovább Szólj hozzá

2024. jan 03.

2023 filmes lista

írta: Vollai Martin
2023 filmes lista

2023 filmes lista

Jöjjön az idei filmes listám. A munka, suli és gyakorlat mellett igyekeztem mindig nézni valamit. Ahogyan látjátok idén egyrészt a Tune up radio podcast VLF II. a Világ Legjobb Filmje kapcsán néztem meg filmeket, illetve bizonyos szériákat (Indiana Jones, Misson:Impossible, Fűrész) toltam le. Moziban több alkalommal is voltam, szám szerint 25 alkalommal. Ebből hatot magyar felirattal (kettő abból Dolby Atmos) a többit szinkronnal. Sima 3Dben egyszer, IMAXben kétszer, 4Dx 3Dben háromszor, 4DX 2dben pedig szintén három alkalommal. A többi sima 2D. Screen X idén se volt. Mivel idén a streamingek közül a HBO Maxxal és a Netflixxel bővültem, így több arra gyártott produkciót láthattam idén.

 

Film címe Dátum ...
Tovább Szólj hozzá

2023. nov 10.

MEG 2.:Az árok (Spoileres) élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
MEG 2.:Az árok (Spoileres) élménybeszámoló

TENGERMÉLYNI KRETÉNSÉG

meg_two_the_trench_ver3.jpg

Mai alanyunk jól példázza: Hollywood nem ért a trash műfajhoz (sem)! Jöjjön hát a MEG 2.: Az árok. Spoileres élménybeszámoló!



A történet szerint Jonas Taylor tengervédő aktivista lett. Egy dúsgazdag ázsiai férfi egy bázist tart fenn, ahol Megalodonnal úszik egyet, s tanulmányozzák az állatot. Azonban az ügyesen megszökik, s Taylorék utána mennek. A Mariana-ároknál is mélyebb helyre kerülnek, ám a hajójukat valaki meghackeli. Itt szembe kerülnek több őscápával, akik viszont egy akció során a felszínre kerülnek. A gonosz csoport földfémeket akar megszerezni a mélyből, amik több milliárdnyi dollárt érnek. A cápák és egyéb vízi rémek pedig egy parti helyre úsznak, és csakis hőseinken múlik, ...

Tovább Szólj hozzá

2023. okt 10.

Fűrész X. (Spoileres) élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
Fűrész X. (Spoileres) élménybeszámoló

PUZZLE TÍZ AVAGY A NAGY FŰRÉSZ FRANCHISE MARATON

saw_x.jpg

Idén kerül mozikba a Fűrész X., a híres horror franchise tizedik fejezete. Induljon a játék! Ezúttal a tizedik fejezettel.

 

A történet szerint John Kramer rákos, elkeseredettségében ezért belemegy, hogy egy kísérleti módszerrel gyógyítsák meg. Ismerőse tanácsára Mexikóba megy, ahol elég érdekes módon köszöntik (elrabolós kamu-taxissal). Cecilia Paterson, az intézet vezetője körbe vezeti Johnt. Itt ismerkedik meg egy kis sráccal, Carlosszal, akivel azonnal össze is barátkozik. A személyzet segítőkész, nagyon nyájas. Megtörténik a „műtét”, ám amikor Kramer leveszi a kötését, észreveszi, hogy műtétnek nyoma sincs. Magyarán átverték, a sok pénzt pedig ellopták tőle. ...

Tovább Szólj hozzá

2023. sze 06.

Skinamarink élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
Skinamarink élménybeszámoló

A POKOL TORNÁCÁN


skinamarink.jpg

Mai vizsgálati alanyunk nagyon nehéz, mármint abból a szempontból, hogy effektíve nem film, hanem kísérleti mű. De ismertek engem, én nem rettenek meg, megpróbálom bemutatni nektek a Skinamarinkot.



Már önmagában a történetet is nehéz lesz összefoglalni. Két kisgyerek az éjszaka közepén megébred a 90-es évek közepén. Apa-anya már régen alszik, de valami nincs rendben. A falak és az ajtók is változnak, s valami/valaki figyeli őket. Miközben egyre szürreálisabb lesz az éjszaka, a tétek is megnőnek.



A filmről a Filmbarátok Podcastben hallottam először. Érdekes kibeszélő volt. Az egész alkotás olyan, mint egy sötét láz- vagy rémálom. Ha el akarjátok képzelni, miről beszélek, akkor egy 4 elemből ...

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása