Filmhaver

Taste me: Death-scort service part 3 (Spoileres) élménybeszámoló

avagy Egy frenetikus vetítés a Borzongás horror magazinnal

2018. augusztus 09. - Vollai Martin

Taste me: Death-scort service part 3

 37793915_2108848779189369_467928380432449536_n.jpg

A trash horror filmeket szerettem. Ezért örültem, hogy a Paranoir Pubban a Borzongás magazin premier előtti találkozón megtekinthettem a Taste me:Death-scort service part 3 című alkotást! Kicsit féltem, hogy ha nem láttam az első két epizódot, akkor nem fogom érteni. Azonban Gábor megnyugtatott mindenkit, hogy nem kell aggódni ez egy olcsó, gagyi film. S milyen vetítés volt!


Maga a sztoriba bele fogok menni, ez a film még nem jelent meg itthon, így spoilerezni fogok! Illetve az elkövetkezőkben nem leszek politikailag korrekt, s a Rage faktor magas lesz! 

Filmünk elején egy kövér éjszakai pillangót láthatunk, akit megfojtanak. Főhősünk egy nagydarab szakállas biztonsági őr, akit rémálmok gyötörnek. Álmában exe jelent meg, s mindig izzadva kel fel. Egy bajuszos detektív nyomoz az ügyben, a madame pedig semmit nem ért. Majd kiderül, hogy a kuncsaftokat elcsábítván megölik őket. Eközben rengeteg meztelen lányt láthatunk.

 

Az élményt betetőzte, hogy alaposan beittam, s az alkohol megtette hatását. A Death-scort service part 3 egy igazán beteg film.

A színészi játék olyan rettenetes, hogy ehhez képest a Családi titkok szereplői Oscar-díjas kaliberek. A film tele volt meztelen nőkkel, akik nem túl dekoratívak. Persze a szépség szubjektív dolog, de ha már nudista nőket akarsz filmezni, akkor miért kövér, óriás mellű csajszik a főszereplők?!

Rengeteg a-listás sztár hasonmása volt látható a férfi szerepekben, volt itt félszemű Jeff Bridges, Peter Jackson, James Cromwell, Jonah Hill, Nick Frost vagy Gary Oldman.

 

A filmben sokkal inkább a pucérkofás, illetve a soft pornós szex dominált. De könyörgöm! Ezt a redtube-on vagy a pornó csatornán megtalálom! Miért kell köréje egy ilyen marhaságot kreálni?

 

A gyilkos részek röhejesek. A spagetti szószban gazdag, s a művérrel se spóroltak. A legtöbb haláleset azonban unalmas volt!

37844392_2108849035856010_253451161212813312_n.jpg

 

 (A képen látható öregurat kéretik minden filmbe
belerakni!) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Azonban a film tele van elképesztő jelenetekkel! Az egyikben a komornyik, álló pénisszel a megölt áldozat beleit csattogtatja.

Amúgy azt a bácsikát, főleg amikor a vigyorgó fejét mutatják, azt minden egyes filmalkotásba bele kéne tenni random helyekre, körül belül, mint a Bosst a Török Star Warsból vagy a csirkét a Rottweilerből! A másik agyeldobós jelenetben egy szűzies srácot visznek beavatásra, majd az egyik csaj leharapja a farkát.

A Death-scort service nem titkoltan egy grindhouse alkotás. Aki szereti a minőségi gagyit, ami nem spórol a női mellekkel és a vérrel az mindenképp nézze meg. A filmet leginkább online lehet majd beszerezni. Ugyanis mi premier előtt láthattuk. Ezúton hatalmas pacsi a forgalmazónak és a rendezőnek, hogy ilyen exkluzív élményben vehettem részt.  Még egyszer köszönöm a vetítést kedves Borzongás horror magazin!

Értékelés:20%

Szupercella 2.:Hádész (Spoileres) élménybeszámoló

SZUPERSZAR 2. PLÚTÓ

 escape_plan_two_hades.jpg

A Szupercella első epizódja egy kellemes meglepetés volt. Egy agyatlan, őszi blockbuster, melyben Stallone és Swarzenegger szórakoztató módon akciózott! A világ szintű bevétel 137,3 millió volt, így nem volt kérdéses a folytatás.

 images.jpg

A folytatásban Ray Breslin egy csúcsbiztonsági céget vezet. Amikor sorra tűnnek el az emberek körülötte, neki is be kell menni egy pokoli helyre. Eközben két ázsiai férfit is elrabolnak. Az egyik Ray jó barátja, akinek szabadulási tanácsokat ad, s gyakorta játszik együtt. A másik egy tech tudós, akinek ha a tervét megszerzik, akkor bármely adatbázisba betörhetnek. Az intézmény egy szigorúan őrzött helység, a csapat pedig minden áron ki akar törni.

A Szupercella 2.: Hádész olyan rossz, hogy a kínomban majdnem kitéptem a szemöldökömet kínomban. Kezdjük azzal, hogy maga a helyszín is rettenetes. Van egy közös udvar, ahová beterelik az embereket, s random raboknak össze kell verni egymást. Majd lejön egy fal, s a győztes beléphet egy szobába, majd ott festegethet! MI A PAELA RIZSES PUTTE MADRE EZ A HELY? Ráadásul az egész úgy néz ki, mintha leselejtezték volna a Tronból!

Az akció jelenetek gagyik. Komolyan egy Youtuber szebb robbanás effektekkel dolgozik. Amikor pedig bunyó van, úgy vágják rommá, hogy kifolyt a szemgolyód a nézés közben.

Nos kedves Olvasó, az alábbi sorokban kisebb agyvérzés s nyálcsorgás közepette írom e sorokat, hogyha a túlzott Rage hangulat túláradt, akkor előre is elnézést kérek!

A trailer hazudik! A főszereplő egy kínai férfi, aki olyan tehetségtelen, hogy csak fogtam a fejemet. A csávó valószínűleg nem tud angolul, s érződik rajta, hogy egy súgó gépről olvassa a szöveget. S hallgatjuk Ray Breslin tanácsait, amik olyanok mintha egy idióta Facebook bölcsesség lenne. Meg mi volt az a marhaság, amikor kiderül, hogy jó barátságban van Rayyel s játszanak azon a malom játékszerű ázsiai sz*rral, s Breslin erre építi a tanácsait. A másik ázsiai fazon, meg engem TheVr Janira emlékeztet külsőleg. Ő egy fokkal jobb volt. Stalonne keveset szerepelt, körülbelül 15 percet. S ő mi a bánatos gyűrűs farkú majom hátsójáért vállalta el ezt? Miért? Nem rég volt Oscarra jelölve! Kevés a pénze? A marketingesek átverik az embereket, ezzel kínai mozira eladott vacakkal. Ha már átverés! Dave Bautista gyakorlatilag cameózik! 5 percet, ha szerepel, s csak áll vagy lő! Ő is jobb színész, hogy egy ilyen klotyó töltelékben szerepeljen. Azok a szájba tekert mellékszereplők! 50 Cent is cameózik, s nem olyan mulatságos, mint az első részben. A Légió! Édes Krisztusom! Három Mad Max szökevény, akik egyszerre mondják, hogy „Mi vagyunk a Légió!” ,s az egyikük tudja a börtön tervrajzát. Az a pillanat, amikor összehaverkodik a főszereplőnk, azt hittem ketté hasítom fejszével a televíziót.

S itt jön a kérdés? Hogy a Hawaiiban nyaraló, disznóólban dagonyázó, aranyfogú, gólem arcú, törpe lábú, tevehajcsár mocskos szemét Pali bácsi kedvéért hozták be ezt az elviselhetetlen gyötrelmet? Ezt a nézhetetlen trágya halmazt, a tengeren túlon streamen mutatták be! STREAMEN! Szerencsére én sem mentem el érte moziba, mert van józan eszem!

Senkinek, tehát senkinek nem ajánlom ezt a filmet! S lesz harmadik rész is! Minek? Ez is rossz volt.

 

Értékelés:15%

Örökség élménybeszámoló

CSALÁDBAN MARAD

 hereditary_ver2.jpg

A Sundance Filmfesztiválon debütált az Örökség című filmalkotás, s a legtöbben az év horrorjaként hivatkoztak rá.A legtöbb esetben elhamarkodhatnak, tűnhet ezen kijelentés, mert a nézők még nem láthatták. Azonban az Örökség rászolgált, az év horrorja még inkább az év film élménye címére.

hereditary3_0.png

Ari Aster első filmje nem egyszerű darab. A történet szerint a Graham család a nagymama halálát próbálja meg feldolgozni. Annie, a lánya a munkájába a miniatűr makettek építésébe menekül. Furcsának találta mindig is az anyja dolgait. A férje Steven megpróbál lelki támaszt nyújtani a számára. Elsőszülött fiúk Peter a drogos tinédzser, aki teljesen magába vonul. A lányuk Charlie egy bizarr arcú kislány, aki a nagymamával nőtt fel, s őt jobban megviseli a nagyi halála. Ezután egy újabb tragédia történik, majd egyre durvább és furcsább dolgok kezdenek zajlani.

Az Örökség az a fajta horrorfilm, amit nem a tipikus pláza mozi közönségnek látnia kellene! Ugyanis ez nem az olcsó jump scareket használ, hanem a hangulattal kelt félelmet. A nyomasztás elviselhetetlen mértéket ölt, engem leginkább az Egy szent szarvas meggyilkolására emlékeztett. Érdekes, hogy mindkét filmet az A24 stúdió forgalmazta, itthon pedig a Vertigo Média Kft.

A véres jelenetek nincsen túlzásba véve, de amik vannak az garantáltan bele égnek a retinátokba.

A drámai hangulat a gyász feldolgozását mutatja be, s ezt az érzést a színészek elképesztő módon adják át. Toni Collette soha nem volt ennyire jó mint ebben a szerepben. Ahogy megpróbálja összetartani a családját, s az érzelmeit elzárja. Ahogy fokozatosan egyre nagyobb pofonokat kap, az élettől annál jobban megtörik lelkileg. Gabriel Bryne jóval visszafogottabb alakítást nyújt, s ő rá is hatással van rá a tragédiák sora. Alex Wolff egy tipikus tini karaktert hoz, ám a második haláleset után ő is magába zuhan. Milly Shapiro pedig újoncként olyan alakítást tett le az asztalra, hogy csak kerestem az államat. Ann Dowd pedig hideg rázós volt ebben a rövid szerepben!

A film tele van pakolva emlékezetes jelenetekkel. Gondolok itt a szeánszos megidézésre, vagy a balesetes szekvenciára. A zene leginkább zörejnek hangzik, s jól állt az alkotásnak. Sajnos a spoilerek miatt nem mennék bele, aki szereti, a horror műfajt az ne hagyja ki az Örökséget. De! Aki a Bye bye man szintű pláza horror filmekhez szokott hozzá, az messzire kerülje el a filmet. Mert nehéz darab, s nem szájba rágós. Már csak azért is nem rövid darab, szóval, akik igényes, fesztivál filmes félelmetes darabokhoz szokott az tegyen vele egy próbát!

 

Értékelés:100%

Ezt figyeld:-A második halálesetet, ami váratlan s megviselő

-A szeánszos jelenetet

-A vitát a vacsoránál

-A lezárást

Solo Egy Star Wars történet (spoileres) élménybeszámoló

SOLO (Spoileres)

 solo_a_star_wars_story_ver17.jpg

A Disney stúdió által bemutatott Star Wars filmek megosztó darabok lettek. A következő kaland egy spin-off film, az öntörvényű csempészről Han Soloról szól. Maga az alkotás azonban nem kevés hátszéllel indult. A rendezőket Phil Lord és Chris Miller a forgatás során ki lettek rúgva. A helyükre Ron Howard került, akinek a film közel 80%-át újra kellett forgatnia. A főszereplővel Alden Ehrenreichhal is akadtak problémák, hogy beszéd technikai tanárhoz kellett fordulnia. Az első előzetes pedig hónapokkal előbb startolt, s nem lett igazán meggyőző. Azonban ennek ellenére is elmentem rá. S milyen lett a végeredmény? S azt kell, mondjam egy jó film lett.

 

A történet szerint Han egy utca kölyök, aki a mindennapi megélhetésért küzd. Barátjával Qi'Rával el szeretne menekülni, s a határőrök azonban megállítják őket. Elválasztják őket, s Han jelentkezik a birodalmi akadémiára. Itt kapja meg a Solo nevet, hiszen nem tudja a saját nevét. Egy bevetés során egy züllött társassághoz akar csatlakozni, azonban egy verembe vetik. Itt találkozik Chewbaccával, akivel sikerül megértetnie magát. Hanék pedig csatlakoznak a bandához, akit Beckett vezett. A csapat egy üzemanyag tartályokat ellopni, amire kalózoknak is fáj a foga. A csapat egy hatalmas gengszternek dolgozik, akinél találkozik régi ismerősével Qi'Rával. Dryden Vos egy misszióra küldi őket, feldolgozatlan üzemanyagot kell elrabolni, amit egy feldolgozó helyre kell szállítani. Azonban az út hazugságokkal és veszélyes kalandokkal van kikövezve.

 

A Solo Egy Star Wars történet hányatatott sorból indult. Kezdjük a castinggal, ami elég felemás lett. A főszereplő Alden Ehrenreich nem alakított rosszul. Ott volt a mosolyában az a laza csibészség, de hiányzott belőle a karizma. Ez a Han egy fiatal, tapasztalatlan srác. Itt még nem egy kiégett cinikus alak, hanem egy jóval naivabb figura.

Han szerelmét Emilia Clarke játszotta, aki sajnos rossz választás volt. Qi'Ra egy femme fatale szerű figurát kellett volna játszania, de a színésznőnek túlságosan bűbájos külseje van. A viszonya Hannal annyira sótlan volt.

Lando Carlisian egy hiú, divatos és nagymenő alak volt, akit Donald Glover frenetikusan játszott. Viszonya Hannal egy haveri alapú, de egymásban nem bíznak. A robotjával való viszony pedig roppant érdekes volt. Pán szexualitása egy jó ötlet volt, de sokan kiakadtak ezen.

Chewbacca visszatér, s ő is egy jó karakter volt. Vissza szeretne térni a törzséhez, ami nekem rögtön a Holiday Specialt jutatta eszembe. A találkozása  Hannal mulatságos volt, valahogy így képzeltem a barátságuk kezdetét.

Beckett egy nagyhatalmú alvilági figura, akit ritka unott fejjel alakított Woody Harrelson. Lehet az utóforgatások vagy a rossz magyar szinkron tehetett róla.

Val egy kissé bizalmatlan figura volt, aki nem szeretné Hant a csapatban látni. Jó viszonyban van Beckettel, s az akciókban is remekül kivette a részét. Thandie Newton fantasztikus volt ebben a kis szerepben. L3-37 pedig egy jól eltalált droid volt. Kissé genderista vonalat képviselte, azzal hogy felszabadítja a rabszolgasorban lévő droidokat.

Az antagonistát Paul Bettany játszotta, aki rettenetesen gyenge alakítást nyújtott. Dryden Vos egy gengszter főnök figurát hozott, aki meg akarta kaparintani a koakszimot.

 

 

A látvány gyönyörűen néz ki. Az akció jelenetek izgalmasak és látványosak. A vonat rablós szekvencia egyértelműen a legjobb része a filmnek. A hírhedt Cassel-futam pedig egy ötletes és pörgős rész volt.

 

A zenét John Powell szerezte, s kitűnő munkát végzett. Az új témák nagyon jól el lettek találva.

Az operatőri munka pedig szép beállításokat használ.

 

A legfontosabb pedig maga a történet. Tele van fordulatokkal, amik szintén kiszámíthatóak. Kivéve a legutolsó nagy csavart. Megjelenik Darth Maul, aki a Vörös hajnal vezére. Hogy kerül ide? Obi-Wan Kenobi kettévágta a Baljós árnyakban! Ha valakit deréktól lefelé kettényesnek az nem éli túl senki, kivétel ez alól a Wild Wild west gonosza Dr.Loveless-e. Csak fogtam a fejem, hogy ez mekkora egy fölösleges jelenet volt.

Meg az egész robot karakter egy genderista dolog volt, ami roppant fárasztó volt! Főleg a rabszolga felszabadítós jelenet volt nekem sok!

Meg ami borzalmas volt, az a rajongók pofátlan szembe köpése, azzal hogy keletkezett Solo neve. Most tényleg egy birodalmi tiszt adta neki, mert Han nem tudta az apja család nevét. Pedig később el is mondja Landonak, hogy ő sem volt jobban a faterral.

 

Meg az a magyar szinkron! Szerintem a saga legrosszabb szinkronja, de ez abszolút szubjektív dolog.

 

A Solo Egy Star Wars történet egy jó film lett, de a prequel trilógiánál mindenesetre jobb. Sajnos a pénztáraknál nem teljesített jól. A Disney ezért úgy döntött, hogy jegelik a spin-off alkotásokat. Meg az is rosszat tett neki, hogy fél év telt el az előző film óta. A rajongók egy próbát tegyenek vele. De még azok is, akik idegrázást kaptak az Utolsó Jediktől!

 

Értékelés:75%

Ezt figyeld:-Han megkapja a Solo nevét

-A vonat rablást

-A Cassel-futamot

-A Vörös Hajnal vezére, Maul hologram üzenetét

Power Rangers élménybeszámoló

GO GO POWER RANGERS

 power_rangers_ver17_xlg.jpg

Anno az osztrák gyerekcsatornán futott a Power Rangers sorozat. Már akkor nem érdekelt,annyira egy gagyi hülyességnek tűnt. 2016ban kitettek egy előzetest,arról hogy lesz teljes estés új film. A főszerepet tinik játsszák, s újfent egy varázslatos kalandba kavarodnak.

A történet szerint 65 millió évvel ezelőtt a Rangereket elárulta az egyikük, ám az utolsó pillanatba mielőtt kiírtotta volna őket, s a bolygót; a Vörös Ranger legyőzte. A Rangerré alakító érméket elásta, s meghagyta hogy az arra érdemesek találhatják meg. A jelenkorunkban találkozunk 5 tinivel, akik nem éppen átlagosak. Bajkeverő srác, fura aututisztikus néger csóka, vagány csaj, leszbikus titokzatos csaj, s a politikai korrektség kedvéért a kötelező ázsiai arc. Ők öten egy bánya körül bandáznak, s hamarosan egy véletlennek köszönhetően megtalálják az érméket. Az érmék megtalálásával erősebbek lesznek, illetve nagyot tudnak ugrani. Majd egy vïz alatti helységben megtalálják Alpha 5t, s az eredeti Vörös Ranger hologram fejét, akit Zordonnak hívnak. Elmondja nekik, hogy ők az új Rangerek, s nekik kell megvédeni a Földet. Ehhez összhangba kell kerülniük. A kiképzés elkezdődik. Persze a gonosz ex-Ranger is megjelenik,aki Rita Repulsa. Repulsa kiakarja szakítani a Föld magját. A csapat összefog, hogy megállítsa a gonosz nőt.

A film engem nem nagyon érdekelt. A trailer sem fogott meg igazán. Mégis úgy döntöttem, hogy adok neki esélyt.

Azt kell hogy mondjam, egy hatalmas meglepetés lett a film. Én rosszabat vártam, valami Transformers szintű baromságot.

A tinik egytől egyig ismeretlen figurák. A Kék Ranger korábban az Én Earl és a csaj aki meg fog halni című filmben láthattuk. Az ő karaktere egy fura srác volt, aki nem szeretti ha tapizzák, s egy igazi geek. A Vörös Ranger egyáltalán nem volt idegesítő, sőt egy tökre azonosulható karakter volt. A Fekete Ranger egy ázsiai srác, aki jó haverságb van a Sárgával, s szeretne jó csapat tag lenni. A Sárga Ranger meglepő fordulatot kapott, hogy leszbikus. Ezt nem viccelték el, vagy nem volt PG13as csókjelenet másik csajjal. A Pink Ranger egy szexi s bátor csaj, aki keménysége ellenére mégis egy szerettel teljes lány. Ritát Elizabeth Banks játssza, s a figurája egy kész what the fuck? maraton volt! Annyira túlzásba vitte ezt a gonosz nőt. Gonoszkodott,mert gonosz volt. Zordont a Breaking Bad Emmy díjas sztárja Bryan Castron alakítja. Igazából csak a film elején jelenik meg, a film többi részében csak a hangját hallhatjuk.

A látvány okés szintű. A ruha nem olyan gagyi, mint az eredeti verzióban. Kicsit olyan Iron manes stílusú cuccban tolják az akciót. A ruha csak az utolsó 20 percben kerül fel rájuk. Maga az akciójelenetek pedig 14 percet tesznek ki. S azok is CGItól túlcsorduló részek. A film zenéje ne rossz, sőt egy pillanatban felcsendül az eredeti Power Rangers téma is.

A Power Rangers egy meglepően közepes film, pedig bűn rossz is lehetett volna. Egyszeri megtekintésre ajánlott!

 

Értékelés:60%

 

Stephen King:AZ élménybeszámoló

GYILKOS DÉMON BOHÓC

 it_xlg.jpg

Stephen King AZ című kultikus regénye a filmesek fantáziáját is megmozgatta. Az 1500 oldalas dupla kötetes darab, az első remekmű, amit a szerzőtől elolvastam. Sőt! Ez volt az első könyv,melyet meg is vásároltam. A könyvről csak is szuperlativuszokban tudok beszélni, életem egyik legmeghatározóbb olvasmánya volt. A filmváltozat, mármint az 1989es két részes tv film okozott pár álmatlan éjszakát annak idején. Tommy Lee Wallace rendezése egy jó film, ám mai szemmel érződik, hogy a 80es évek korabeli tv film hangulata. Azonban Tim Curry remek színészi alakítása a mai napig ijesztő tud lenni. 2017ben pedig itt a remake, ezúttal a moziban. A történet szerint a 80as években járunk, egy álmos Maine állambeli kis városban Derryben. Itt ismerkedünk meg hőseinkkel a Vesztesek klubjával. A gyerekek egytől egyig kitaszított lúzerek. Bill, a dadogós srác;akinek meghalt pár hónapja a testvére Georgie rejtélyes körülmények között. Ben, aki kövér. Richard,aki előbb jártatja száját mintsem hogy gondolkodna. Mickey, mivel fekete bőrű volt. Stan, a zsidó. Eddie,aki asztmás s pánik rohamai vannak. S Beverly, aki egy csóró csaj, akit az apja üt ver, s szerelmes Billbe. A srácok összebarátkoznak, s még a helyi menőarcok ellen is fel veszik a harcot. Henry s bandája mindig piszkálja őket, sőt fizikailag is bántalmazza sokszor. Ám mindez semmi a kis város rejtélyes szörnyéhez képest. Ő AZ, aki egy alakváltó lény, s a félelem manifesztijaként jelennik meg. Alap alakja egy vicces bohóc külső, aki gyermekkel táplálkozik. S 27 évente visszatér kísérteni. A gyerekek szembe szállnak a várost terrorizáló lénnyel.

Amikor bejelentették a filmet izgatott lettem. A rendezőt lecserélték. Eredetileg Kerry Fukanaga, a Beast of no nation direktora készítette volna a filmet, ám kreatív nézet eltérések miatt távoznia kellett a produkcióból. A helyére a Mama rendezője Andrés Muschietti került, s ez lejjebb vette az érdeklődésem. A bohóc szerepére sok név merült fel például Jackie Earl Harley,Ben Mendelson, Will Poulter, Paul Giamatti, Johnny Depp, de még Tim Curry neve is szóba került. Végül szerep Bill Skarsgårdhoz került. Az első promo képek tetszetősek voltak, a trailer pedig meggyőzött, hogy ez nézős lesz.

Vajon beváltotta a film,amit ígért? Azt kell mondjam, hogy igen. A gyerekszínészek fantasztikusak voltak, a kémia közöttük stimmelt. Az tetszett,hogy kicsitsem fogták vissza magukat, s a lehető legnagyobb hitelességgel adták elő a figurákat. A barátkozásuk fokozatosan épül fel,mire meg lesz a teljes banda. Az alakítások néha egészen ledöbbentettek, főleg Bill s Beverly figurái voltak a legjobbak. Nekik volt egy kis drámai száluk, amit nagyon jól adtak elő. Richie a film messze legjobb karaktere. Minden poénja üt, s kezdetben fél ő is, ám a végén bátorságra tesz szert. Eddie szintén poénos figura volt, ám a viszonya az aggodó édesanyjával lenyügöző volt. A tipikus Jeddishe mama,aki folyamatosan aggodalmaskodik a kisfiáért. Stan egyértelműen a leggyávább figura,aki végül szembe száll a bohóccal. Ben karaktere nincs túlzásba véve, nekem jobban bejött az eredeti filmben. Ott jobban ki van emelve a háttér sztorija. Mickey pedig keveset van a vásznon,ám az ő háttere is ki van dolgozva. Henry a szemét srácot is jobban megismerhetjük. Ebben verzióban egy jóval gonoszabb figurát hoztak ki belőle. A felnőttek pedig egytől-egyig rohadékok. Vagy perverz állatok, vagy őrültek. Ezt egy kicsit jobban árnyalhatták volna. Azonban beszéljünk legfontosabb figuráról,Pennywiseról. Bill Skarsgård frenetikus alakítást nyújt. Kevéssbé infantillis mint a Tim Curry féle bohóc. A smink munka első osztályú, s amikor elszabadul a borzalom,akkor még ijesztőbb mint az eredeti. Bill egy para figurát hoz,akiben van valami gyermeki játékos humor. Az ijesztő részek jók, s kevés az idegesítő jump scare. A legtöbbször csak rohan felénk a bohóc ordítva, miközben rángatózik a feje. Azonban a véres jelenetek miatt indokolt a 18as karika. Főleg rögtön a nyitójelenetnél,ami megalapozza a hangulatot. Ugyanis a hangulat,az zseniális. Mintha csak 80as évek ifjúsági filmjeit láthatnánk,amiben volt egy kis horror elem. Erre kellően reflektál a film,apróbb elrejtett utalásokkal. Ha már utalás a film egy pontján a bohócos pince jelenetnél,a bohóc bábok közt lehet látni a Tim Curry féle bohóc fejet. Az operatőri munka nagyon kreatív, s vannak nagyon ügyes beállítások. A film zenéje pedig jó,kellő feszültséget s atmoszférát teremt. A vizuális effektek pedig okésak voltak, AZ átváltozásai furán néztek ki. A filmen érződik, hogy Carry Fukanaga munkássága,s voltak pillanatok,amin látszik, hogy miket írt ő meg. A gyermeki szál drámaissága a leginkább,amire kellő időt szánnak. A baráti szál pedig élettel teli,roppant vicces, s persze rendkívül nosztalgikus. A filmen meglepően kevesen voltak, ám így nem volt bent egyetlen idióta barom,aki szétcseszte a filmélményt. Ez örömteli pillanat volt. AZt leginkább az idősebb korosztálynak ajánlom, a korhatár karika miatt is. Ezért a 15 16 éves primitív hülyegyerekek messze kerüljék ezt filmet, nehogy szétcsesszék a filmélményt. AZt a könyv olvasóinak és/vagy az eredeti film rajongóinak pedig kötelező darab. Előzetesként az Egyenesen át remakejét hoztam,ami egyszerűen csak rossz volt. A film rendezője a Tetovált lány direktora lesz, a főszerepekben Ellen Page,Diego Luna és Nina Donbrev. Egy tipikus túlvilági áltudományos thriller, egy jól megszokott sablon film.

Értékelés:90%

Ezt figyeld:-Bill Skarsgård fantasztikus színészi alakítását

-A kémiát a karakterek közt

Hang nélkül élménybeszámoló (Spoileres)

KUSS ! (Spoileres)

quiet_place.jpg

Az utóbbi években a horror filmek reneszánszukat érik. Azonban a mozinézők is egyre többet járnak rá. S ezzel magukkal hozzák a legrosszabb közönséget. Hangoskodó, májer tinik akik a csajuk előtt nem vállalják fel a para faktort, ezért kurva menőnek érzik magukat. Vagy a végig pofázzó 14-15 éves visitó hangú pláza cicák. Éppen ezért mindig baromira aggódok, hogy ha horror filmre kell beülnöm a mozikba. Főleg, ha egy jóval minőségibb darabot adnak a Cinema Citybe. Leginkább a győri moziban, mert életem két legszörnyűbb vetítése (Démonok között, Annabelle 2.) ehhez köthető. Ezért inkább a soproni moziba mentem el, s két nézővel tekintettem meg az alkotást.

A Hang nélkül története szerint az emberiséget térdre kényszeriti egy ragadozó faj. A lények vastag bőrűek, erősek, vakok s a hang alapján tájékozodnak s eszik meg az embereket. Egy öt tagú családot követünk nyomon, akik teljes némasságban élik minden napjaikat. Egy napon egy balszerencsés dolognak köszönhetően az egyik gyerek meghal. Ugrunk egy évet, s az anyuka terhes, a család pedig megprobálja felfoldozni a tragédiát. Eközben továbbra is a lények fenyegetésétől kell tartaniuk.

A Hang nélkül egy igen csak megosztó darab lett. Sokan felhozták hogy ez a film egyáltalán nem következetes. S valóban nem az! Rengeteg ponton bele lehetne kötni. Például hogy a szereplők miért egy farmra, miért nem egy vízesés közelében húzták fel sátrukat? Kik ezek a lények? Hogy győzte le az emberiséget? Miért kell egy csecsemőt is bevinni ebbe a hang nélküli világba? Mihez kezdenek az emberek, ha rájuk jön egy hasmenés vagy megfáznak? A kérdések sorozata pedig azt szűrinle, hogy ez egy logikátlan világ, ennél fogva egy rosssz film! Más kritikákban azt lehetett negatívumként felhozni, hogy a film önismétlő. Az első tíz percet játsszák le újra és újra csak más változtatásokkal. A harmadik negatívum, hogy a koncepciónak nem tesz eleget. Van a filmnek zenéje, pedig az mekkora ötlet lett volna, ha még zene sem lett volna a jelenetek alatt.

A negatív hangok azonban abban mégis egyetértttek, hogy konncepció szintjén ez müködik. Számomra a Hang nélkül egy pozitív élmény volt. Számomra mind a parás, mind a drámai részek jól müködtek. Kellő izgalomban tudott tartani, s maga ez az egész,hogy csöndben kell maradni a nézőkre is áttevődik. A popcorn evés hangja alig volt hallható az előadás alatt.

 

Színészi játék terén nincs panasz a filmre, a casting remekül sikerült. A főszerepet maga a rendező John Krasinsky alakítja, aki a családjáért aggodó édesapa szerepében remekel. Emily Blunt játssza, a feleséget, akit súlyosan megviselt fia halála. Fél, hiszen újszülött gyermeke veszélyes helyen fog felnőni. A színésznő remekelt ebben a szerepben. A fiú hasonlóan rettegett, az édesapa próbál a vízesésnél bátorságot önteni bele. A kislány, aki a valóságban is siket, az ő karakterét is megviselte testvére halála. Noah Jupe fergetes alakítást nyújtott, engem egy lány parókás Joel Edgertonra emlékeztett az arca.

Maguk a lények baromi jól néztek ki, s meglehetősen félelmetesek voltak. Baromi nehéz volt megölni őket, s roppant kemênyek voltak.

A hangvágás és hangkeverés jól lett elkészítve. A legapróbb neszek is hangosra lettek csavarva. A film zenéje kellő atmoszférát ad, ám helyenként feleslegesnek éreztem.

Az izgalmas jelenetek belenyomtak a székbe, leginkább a kádas jelenet. A horror elemek is a helyükön voltak, úgy hogy a para faktor működik.

A Hang nélkül egy hihetetlenül megosztó darab lett. Az ínyenc horror fanoknak ajánlom leginkább, a normál pláza közönség pedig messzire kerülje el, mert utálni fogja ezt az alkotást.

Lego Ninja go élménybeszámoló

KOCKA NINDZSÁK

 cole_be_earth_the_lego_ninjago_movie_2017-1280x800.jpg

A Lego a kaland 2014ben hatalmas meglepetés volt, hiszen egy kreatív s vicces animációs film lett. Természetesen a tanulság sem maradt el. Idén februárban Lego Batman következett, ami jól kifigurázta a denevér ember minden napjait. Most pedig szeptemberben itt a legújabb alkotás a NINJA GO. Az alap egy nindzsás szettel indult, melyből matinéműsoros sorozat lett. Én egy két részbe belenéztem, s egy teljesen infatillis baromság volt. De a film változat is ilyen lett?

A történet szerint Ninja Go szigetét rendszeresen ostromolja a gonosz Galvatron, aki egy négykarú nindzsa harcos. Ellene küzdenek az elemi nindzsa harcosok. Tűz, Víz, Föld,Jég valamint Zöld nindzsa. Ennyiszer a nindzsa szót semelyik kritikámban nem használtam még, de se baj. Szóval, a Zöld mellesleg Galvatron fia, Lloyd. Mikor úgy tűnik végleg legyőzik a gonoszt,Loyd bénázása miatt felbukkan egy nagy macska, ami elkezd rombolni. A srácok Wu mester vezetésével elindulnak megkeresni azt,amivel elűzhetik a démoni cicát szeretett városukból. A túra során Wu mester eltűnik, s a helyére Galvatron kerül Galvatron, akit elfognak. Az apa és fia között pedig egyre szórosabb lesz a kapcsolat.

Engem nem nagyon fogott meg a film első előzetese, azonban mivel az elöző Lego filmek is ilyen jók lettek, úgy döntöttem megnézem a filmet. S egy korrekt akció vígjátékot kaptam.

A film a távol keleti akció zsánert paródizálja ki. Ezt az eltúlzott pózerkedéssel teli, hihetlen kunsztokat tartalmazó zúzást jól visszaadták. Ahogy a csapat fokozatosan felfedezi a képpeségeit, az egy jó fejlődés történet. Az elborult poénok elárasztanak minket, azt öröm volt nézni. Ezek legtöbbje Galvatronhoz kötödik, aki a film legjobb karaktere volt. Ahogy a gonosz seregét irányította az roppant mulatságos volt. A közös jeleneteik Lloyddal jók voltak. Eleinte a Lloyd gyülöli a fatert, mert ő miatta közösítik ki az iskolában. Még egy gúnyos sláger dalt is írnak róla. A magyar szinkron munka pedig zseniális volt, az utóbbi évek legjobbja. Az angol eredetiben pedig olyan szinkron színészek adják a hangukat, mint Dave Franco és Jackie Chan. Utóbbi pedig feltűnik élő szereplőként is.

A film látványa még mindig jól néz ki. Bár itt már nem minden Legoból épül fel. Az akció jelenetek sajnos a darabos mozgásnak köszönhetően, nagyon furcsán nézett ki. Bár itt is akadtak nagyon vicces pillanatok, amik a keleti harcművészeti filmeket figurázta ki.

A Lego Ninjago egy olyan témát boncolgat, hogy a gonosz nem teljesen gonosz. Hiszen ő magányos, s szeretetre vágyik. Az érzelmi rész pedig nagyon jó volt, s egy könny cseppet elmorzsoltam. Galvatron szála egy jó karakterívet jár be.

A Lego Ninjago egy gyerekeknek készült animáció film, s ez szó szerint igaz rá. Kicsit infantillis, kicsit gyermeteg. Nekem összeségében tetszett a film, s nagyon jól szórakoztam rajta. Leginkább a fiatalabbnak ajánlom, de a nagyobbak is jókat fognak mulatni rajta.

 

Értékelés:70%

Bosszúállók:Végtelen háború élménybeszámoló (Spoileres)

BOSSZÚÁLLÓK 3.

 avengers_infinity_war.jpg

 

Most hogy eltelt legalább egy hét végre kiteszem a spoileres élménybeszámolóm a Bosszúállók Végtelen Háborúról. Szóval a következőkben mindenről lerántom a leplet.

A történet ott folytatódik, ahol a Thor Ragnarök végén Thanos hajója leparkol az asgardi hajó mellé. Thor, Loki és Heimdale vannak csak életben, a többi asgardi meghalt. Áspis szájú közli velük, hogy immár Thanos gyermekei lettek, s adják át a kék Végtelen követ, a Tesarchtot amit Loki kobozott el Asgardról. Hulk nekiront Thanosnak, Heimdale pedig mielőtt meghal, visszarepíti a Földre. Loki átnyújtja a Végtelen követ, de meg akarja gyilkolni egy tőrrel Thanost, ám csele balul sül el, végül ő húzza a rövidebbet. Thor pedig kirepül az űrbe. Hulk, azaz Bruce New Yorkban Dr.Strange bázisán landol, ahol értesíti őket a veszélyről. Eközben az asgardi vihar isten beleütközik a Milanóba, a Galaxis őrzőinek hajójába. A Földön valahol elrejtőzve Vízió és Wanda bujdosik. New Yorkban találkozik Vasember Strange csapatával s hozzájuk csatlakozik Pókember. Ekkor érkezik meg Thanos csatlósainak hajója. Megkezdődik a harc a Végtelen kövekért folytatott harc.

Közel 6 éve a Bosszúállók stáblista utáni jelenetében villantotta ki mosolyát Thanos, s csigázta fel a rajongók kedvét. Ezek után a Galaxis őrzőiben jelent meg. A következő felbukkanása az Ultron korában a stáblista után történt, majd az űrhajója a Thor Ragnarök végén jelent meg. S végre eljutottunk a Thanos szál végére. A Bosszúállók Végtelen háború az év legvártabb darabja. A film egy meghatározó darab lesz a blockbusterek történelmében. De ne szaladjunk ennyire előre!

Ami miatt sokan jogosan féltek, hogy fogják megoldani a dolgot, hogy ennyi főszereplőt mozgatnak. A forgatókönyv több mint zseniális, a szereplőket nagyszerűen mozgatta. Több szálon fut a cselekmény, s ezt úgy oldották meg, hogy nem válik annak a rovására, amikor egyik jelentről ugrunk a másikra.

Menjünk is akkor végig ezeken.

A földi szálakon az egyikben Tonyékat követhetjük. Az a fajtaoltogatás maraton, amit Vasember és Dr.Strange lenyom egymás között az baromi szórakoztató volt. Bruce Banner nem akar Hulkká válni, mert a zöld óriás megmakacsolta magát. Pókember is csatlakozik hozzájuk a harcban, ekkor Áspis száj elkapja Stranget s felviszi a hajóra. Vasember és Pókember utána ered, s megmentik a démoni űrlény markából. A hajó pedig a Titánbolygó felé tart, vagyis Thanos szülőhelye a cél. Pókember újfent jó poénforrás. A másik földi szálon bujkál Wanda és Vízió, ekkor üt rajtuk Thanos két csatlósa, súlyosan megsebesítik az utóbbi hőst. Megmentésükre megérkezik Kapitány, Fekete Özvegy, Sólyom, War Machine. Az a pillanat egy hatalmas libabőr volt a számomra, amikor együtt szétverték az űrlényeket. Ekkor elindulnak Vakandába, hogy kiszedjék Vízíó fejéből a Lélekkövet. Ez alatt Thanos már megszerezte az Éthert vagyis a piros Végtelen követ, ahogy pedig átveri a Tudástérbe érkező Gamorát az egy erős jelenet volt. Itt próbára lett téve Starlord szeretetét, hogy képes lenne megölni Gamorát. Ezután elrabolja lányát, s a szeme láttára megkínozza Nebulát. Gamora tudja, hogy hol található a Lélek kő. Majd elmennek érte, egy lakatlannak tűnő bolygóra. Ezalatt Thor, Mordály és tini Groot elmegy egy új fegyvert csináltatni a vihar istennek. Itt kapunk egy drámai részt, hogy nincs már vesztenivalója, s kész megölni Thanost. A kovácsműhely törpe óriása nem akar először fegyvert készíteni, mert ő alkotta meg a Végtelen kesztyűt. A kovács Peter Dinklage játszotta, akit öröm volt nézni. Thor feláldozni is képes magát, hogy összerakja a baltáját. Visszatérvén Thanosékhoz, találkoznak Red Skullal, akit jól beletettek a történetbe. Jól megmagyarázták, hogy került ide. A Lélekkövet csak úgy lehet beszerezni, hogy ha feláldoznak cserébe valakit. Thanos könnyekben tör ki, s ledobja a lányát a szikla tetejéről. Ez a film legmegindítóbb pillanata volt. Titánra megérkezik Tonyék hajója s csatlakozik hozzájuk Starlordék. Összecsapnak a megérkező Thanossal, a küzdelem váratlan fordulatot vesz. Az idő kövét is megszerzi Thanos, cserébe, ha életben hagyja Vasembert. Dr.Strange azonban látta a jövőt, s rudja mi az út ahhoz, hogy megmentsék a világot. Starlord pedig kiakad azon, hogy szerelme meghalt. A Földön pedig Thanos csatlósai az utolsó követ is meg akarják kaparintani, a Bosszúállók védő fallal védik meg, a vakandai laborban elrejtett Víziót, miközben Shuri kioperálni szeretné a követ a homlokából. De sajnos nem tudják, mert Thanos megöli őt is.

Az a jelenetsokkoló volt, ahogy visszatekeri az időt, s Wandának újra végig kell néznie szerelme kín halálát. Amikor pedig csettint egyet, az a film legerősebb része. Sorba láthatjuk, ahogy a szereplők elporladnak. Köztük Peter Parker is, és a példaképe Tony Stark karjai között hal meg, s az életéért könyörög. Majdnem megkönnyeztem a film végét. Az utolsó lezáró képsor pedig egy film történelmi pillanat, ahogy Thanos mosollyal az arcán leül elégedetten.

A stáblista utáni jelenet pedig Marvel kapitányt vetítti előre.

A karakterek zseniális kémiát hoznak. A poénok közöttük frenetikusak. A Galaxis őrzői jeleneteken lehetett a legtöbbet nevetni. Leginkább Draxen röhögtem a legtöbbet, főleg az „álcás” jelenetén. Amikor pedig egy-egy hős találkozik, fantasztikus dialógusokat hallhatunk. A kedvencem az volt, amikor megemlítik, hogy Peter Quill tánc párbajra hívta Ronnant, erre Pókember benyögi, hogy abban a régi mozi filmben, a Gumilábban. A drámai részek is jók, például amikor Star lord megtudja, hogy Gamora meghalt. S ekkor akarják leszedni a kesztyűt róla, azonban mégis felpofozza őt.

Beszélnünk kell a legfontosabb dologról, magáról Thanosról. A lila fejű óriás magyarázata, hogy miért teszi azt, amit tesz egy remek dolog. A múltbeli jelenet, amikor legyilkolja Gamora bolygójának lakóit, miközben a kislány egy késsel játszik egy groteszk jelenet. Josh Brolin alakítása hihetetlenül erős volt, s a CGI munkával szépen dolgozták ki.

A látvány még mindig nagyon oda van téve. Az akció jelenetek rendkívül klasszak. Nekem a legjobban a Strange kontra Thanos párharc tetszett a legjobban. A másik nagy favorit, amikor Thorék megérkeznek Wakandába a csatába.

A zene jó volt, a megszokott Bosszúállók témákat használják fel.

A Bosszúállók Végtelen háború egy meghatározó darab lett, aki szerette az eddigi alkotásokat az ne hagyja ki ezt a részt. Meglepően sokam voltak a premier előtti vetítésen, s a film jelenleg 1,9 milliárdnál jár.

Értékelés:100%

Ezt figyeld:-A karakterek közti kémiát

-Josh Brolin alakítását Thanosként

-A csettintést és annak következményét