2018. aug 28.

Deadpool 2 élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
Deadpool 2 élménybeszámoló

A TROLL SZUPERHŐS VISSZATÉR

 deadpool_two.jpg

A Deadpool első epizódja hatalmas kasszasiker lett. Az R besorolású, véres mocskos szájú akció vígjáték lett. Nem volt kérdéses a folytatás.

Szóval jöjjön a második rész!

 

A történet szerint Deadpool s barátnője a gyerekvállalás előtt vannak. Miután meghal felesége, az X-menekhez kerül. Hamarosan egy mutáns kölyök szabadul el egy intézményben, akinek piromániás képeségei vannak. Russel a kissrác rohadt dühös, meg kellene nyugtatni. Ehelyett lecsukják Deadpoollal együtt. Ekkor felbukkan egy kiborg, aki el akarja pusztítani Russelt. A kiborg Kábel, azért akarja megölni a gyereket, mert felnővén megölte a családját. Ezért Deadpool a fiú megmentésén fáradozik, ezért összeszed egy szuperhős csapatot, hogy megállítsák a jövőből érkezett kiborgot.

 

A Deadpool 2 számomra hasonló folytatás, mint a John Wick 2. fejezete. Ráadásul a rendező is ugyanaz. Erre még a stáblistán is utalnak, azzal hogy az egyik csávó, aki kinyírta John Wick kutyáját. A film a rendezőnek köszönhetően akciók terén nagyon jól meg vannak rendezve. Azonban aggódtam, hogy a poénok megint jó pofis stílusúak lesznek! Voltak ilyenek is, de ötletes viccek tömkelegével volt tele pakolva. Rengeteg pop kulturális utalást kapunk, melyek javarészt képregény utalások. Vannak itt kikacsintások a Bosszúállókra, az X-men franchisera illetve a DC filmes univerzumra. A legbetegebb képi jelenet, pedig az amikor Deadpool kettészakadt teste újra visszanő. Ha már képi humornál tartunk, a film kreatív és hasfalszaggatóan nevetséges jelenetekkel halmoz el!


images_2.jpg

(Deadpool mosolyog mert ő már látta az új részt! Te vajonmiért nem?)

 


 

 

Ryan Reynolds erre a szerepre született. Ennyi és kész pont! Ő maga is egy trollkodó figura, akinek fontosak a családja és a haverjai. Az akció részében remekelt, amikor pedig a drámai vonalat kellett megütni ott is fantasztikus volt. T.J.Miller pedig megint jól hozta a kötelező rögtönzéses stílust. Sajnos a következő epizódban nem lesz benne, mert őt is utol érte a végzete, s ő is a szexuális zaklatás egyik embere lett. A filmben van is rá utalás, a híradóban a szalagcímben lehet olvasni, hogy a karaktert lecserélték Christopher Plummer. Deadpool barátnője gyönyörű volt, a drámai részt ő szolgáltatta. Megaszonikus Tini Torpedó és Kolosszus újfent jó párost alkottak. Az előbbinek lett egy leszbikus barátnője Jukio, aki aranyos volt, ahogy integetett Deadpoollal. Az utóbbi pedig kapott egy „homo-szexuális” szálat Wade-el. A kis srácot a Vademberek hajszája sztárja játszotta, aki egy kisebbségi komplexus szuperképpeségű mutáns alakított. Egy intézményben sok kínzást élt át, Deadpool pedig egy fajta apa figuraként kezd viselkedni vele. Kábelt pedig Josh Brolin játszotta, aki elképesztően erős alakítást hozott. Sokáig úgy volt, hogy Brad Pitt, Dolph Lungren vagy Micheal Shannon játssza majd, de Brolin kitűnő casting volt! Az X-Force bevetése pedig a film legjobb pillanata. Domino különösen kiemelendő, akinek képessége jól ki lett használva.

 

A stáblista utáni jeleneteken pedig ordítottam a röhögéstől. A nyitány pedig a James Bondot jutatta eszembe. Celline Dilon éneke megadta az alaphangulatot.

A film soundtrackje fergeteges, főleg az X-force song.

 

A Deadpool 2 leggyengébb pontja maga a történet, a drámai rész helyenként lehúzta az akció vígjáték vonalat. Összességében jól szórakoztam rajta, s akinek bejött az első rész ne hagyja ki a folytatást!

 

Értékelés:80%

Ezt figyeld:-A nyitányt, Celline Dillon dalával

-Bevetik az X-force csapatot

-A stáblista utáni jelenetet

Szólj hozzá

filmek legjobb 2018