2018. sze 18.

Slender Man-Az ismeretlen rém élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
Slender Man-Az ismeretlen rém élménybeszámoló

MAGAS FEHÉR FÉRFI

 26166178_1897175666976642_6515577300188359028_n_1.jpg

Slender Man jött, látott és nagyot bukott.

 

A Slender Man korunk egyik legismertebb urbánus legendája. 2014-ben két tinédzser lány elcsalta osztálytársukat, hogy megöljék őt. Azt mondták, hogy Slender Man tanácsolta nekik ezt. A szörny videojáték formátumban is megjelent, amit az óta minden Youtube videós kipróbált. Hollywood is lecsapott a történetre.

FÁJDALMAS FILM

 

A Slender Man története szerint néhány fiatal a világhálón megidézik Slender Mant. Csak úgy, brahibol. Aztán a magas fehér arc nélküli öltönyös lény el szeretné kapni őket. Furcsa látomásokat okoz, majd végül megöl. A barátnők

Megpróbálják megállítani a rémet.

Ajjjjj! Ez a film egy nézhetetlen vacak!

Na, jó, bele is megyek, mert nem fogjátok át érezni miért ilyen rossz a Slender Man. A készítők nem tudták az alapanyagot megfelelően feldolgozni. Ebből egy erős drámát is kihozhattak volna. Semmit nem tudunk meg róla!

017.jpg

(Vigyázz, ott a háttérben a Photoshoppolt szörny!!!)

Lehetett volna valami banális történet is, hogy ő egy interdimenzionális lény. Vagy bármi marhaság! A forgatókönyv akkora lyukakkal van tele, hogy az idegesítő. A film elején láthatjuk, ahogy az egyik csaj meglát valamit, majd a következő jelenetben már el is tűnt. De mikor tűnt el, amikor hazaért vagy még az osztálykiránduláson? A szülők mintha nem is léteznének. Egy-két jelenetben lehetett látni őket. De amikor a szükség kellett volna, a szereplők nem fordultak hozzájuk? Vagy hol egy francos nyomozó, aki felkutatná a szörnyet? Vagy akár jobban elmélyíthették volna a kapcsolatokat a karakterek közt! Ha már karaktereknél tartunk, rendkívül egysíkú hülye pi*ák voltak. A színészi alakítás pedig kritikán aluli, mintha a főszereplőnő először került volna kamera elé, pedig korábban a Démonok kőzöttben szerepelt.

Az Ismeretlen rém technikailag is trehány. Az operatőri munka silány, rommá volt szűrőzve. Engem a Kör remakjére emlékeztet engem. A vágás pedig a Sony miatt, olyan amilyen. Mert a stúdió kivágott rengeteg véresebb jeleneteket. Azonban ez sem menthette meg volna, attól hogy egy unalmas hülyeség. A parás részek pedig inkább nevetségesek, főleg a látomások. Azt magyarázza el nekem valaki, hogy mi szükség volt erre az alkotásra?

A Slender Manről nehéz élménybeszámolót írni. Látni kell. Aki megteheti, az moziba is megnézheti még, de ne tegye. Ritkán írok ilyet, de ezt semmiképp ne nézzétek meg nagyvásznon. Töltsétek le, online nézzétek meg, azonban pénzt ne adjatok érte!

Értékelés:10%

Szólj hozzá

horror filmek legrosszabb 2018