2018. okt 03.

Hangya és Darázs élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
Hangya és Darázs élménybeszámoló

Hangya és a Darázs

 antman_and_the_wasp_ver2.jpg

A Hangya első része meglepő film volt a számomra, mert semmit nem vártam tőle. Scott Lang figurája az Amerika Kapitány Polgárháborúban is feltűnt. A legújabb alkotásban pedig megnézhetjük mit csináltak Langék a Végtelen Háború eseményei alatt!

 

A történet szerint Scott a Polgárháború eseményei után járunk, Scottot házi őrizetben van. Lányát is megpróbálja nevelni, közben pedig a biztonsági cégével is foglalkoznia kell. Lassan lejár a határidő, de a kormány figyeli őt. Eközben Hope és apja a kvantum kapuval dolgozik, ugyanis van, rá esély visszahozza elveszettnek hitt feleségét. Scottnak látomása lesz Janetről, ezért Hank beveszi a csapatba. A kvantum kapuhoz egy beszállítótól szerzik be, akinek F.B.I.-os kapcsolatai vanak. Megfenyegeti őket, ám Scotték megszöknek tőlük, hogy tovább építsék a kaput. Ez alatt egy Szellem nevű gonosztevő támad rájuk, aki képes megváltoztatni a halmaz állapotát. Terve van Janettel és a kvantum mezővel.

 

ELTÖRPÜL

A Hangya és Darázs történetét tekintve aprócska dolog az egésze tekintve. Így a Végtelen Háború eseményei után nem tűnik nagy dobásnak. Ez egy családi dráma, amiben akció is szorult. A régi szereplők jól alakítottak, de a karakterek rosszul lettek megírva. Scott egy balfácán volt, folyton a lánya miatt rinyált. Mindig elszúrt valamit, s haza kellett futni a lakásába. Paul Rudd látszólag élvezte a forgatást. Hope egy kiváló ellenpontja Scottnak, komolyan veszi a küldetést. Szeretné, ha apja büszke lenne rá, így mindent meg is tesz ezért. Édesanyjával való szála nagyon szép volt. Evangeline Lilly nem volt rossz, bár nem egy színész óriás. Hank Pymet mardossa a bűntudat, hogy felesége miatta tűnt el. Az mondjuk tetszett, hogy a film egy pontján ő maga is alámerül a kvantum világba. Az egy erős momentum volt. Janetet a háromszoros Oscar-díjra jelölt Michelle Pfeifer játszotta, aki nem sokat volt a vásznon mégis jó volt. A családját elvesztő nőt érzelemmel telien adta át. Micgeal Peňa figurája fergeteges volt, a történetei továbbra is jópofák voltak. Lawrence Fishberne egy Bill Foster nevű tudóst alakított, aki Hank régi barátja volt. Ő is kutatta a kvantum mezőt, illetve segített Szellemnek a halmazállapotát helyreállítani. Szellemnek a célja roppant egyszerű dolog. Betegségnek érte meg, szeretett volna meggyógyulni. Ehhez vissza kell hozni Janetet, még Langékat is elraboltatja. Az tetszett, hogy Bill visszafogta, nem akarta, hogy Szellem megtámadja Scott családját. A másik antagonistát Walton Goggins játszotta, aki fergeteges volt a szerepében. Scott kislánya jó párost alkottak apjával. Jeleneteik humorosak voltak, főleg amikor az elején a hangya várban játszottak. Az ügynököt Randall Park játszotta, aki vicces mellékszereplő volt.

 

Az operatőri munka nagyon kreatív a kicsinyítős részek kitűnő lettek megoldva. A film zenéje jó, de semmi kiemelkedő. A látvány jól nézett ki, azonban semmi újat nem tud felmutatni. A film eleji fiatalított jelenet gyönyörűen lett kivitelezve. Az akció jelenetek pörgősek, s tele van jó pofa ötletekkel. A kvantum mezős pillanatok pedig érdekesek voltak.

A film végi első stáblista utáni jelenet a Végtelen Háborúra reflektál. A második jelenet azonban egy ostoba, fölösleges jelenet volt.

 

NAGYBAN IS JÓ

fid18327_trid16448.jpg

A filmet a Cinema City Aréna IMAX 3D® termében láttam. Elsőként voltam ilyen előadáson. Az csalódás keltő volt, hogy azt hittem szélesebb a vászon. Inkább hatalmas volt, ahol a 3D effektusok is szépen átjöttek. A hang pedig pluszt adott hozzá. Azonban mi a tevepatás diszkó Kánya néni kedvéért kell a 12 korhatár karikás filmalkotásra 3-5 éves forma gyereket behozni? Az előzeteseknél ott panaszkodott, hogy túl hangos a mozi. Szülők! Keressetek egy jó bébiszittert, ott a nagyszülők, testvérek, unokatestvérek, szomszédok adjátok le a kölyköt!

 

Megéri megnézni a filmet, de nem kell sokat várni tőle. A Marvel Cinematic Movie Universe egyik leggyengébb alkotása, jó a Thor Sötét világ vagy a Vasember 2 ennél rosszabbak, ám nem a franchise legerősebb darabja.

 

Értékelés:70%

Ezt figyeld:-Utazás a Kvantum mezőbe

-Micheal Peňa történeteit

-A stáblista utáni jelenetet

Szólj hozzá

filmek 2018 Marvel