2018. okt 16.

Johnny English Újra lecsap élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
Johnny English Újra lecsap élménybeszámoló

ANGOL DZSONNI ISMÉT ODAVER

johnny_english_strikes_again.jpg 

A Johnny English első része egy hasfal szaggatóan vicces kém paródia volt. A második rész pedig egy okés film volt, s most itt a harmadik etap.

 

Öreg English

 

A történet szerint az MI7 állomását egy cybertámadás éri, így az összes aktív brit ügynök neve nyilvánosságra kerül. Ezért egy öreg, régi ügynököt kell előkeríteni, s az egyetlen szóba jövő név Johnny English. Visszakapja régi partnerét Boughot, akivel neki indulnak Észak Franciaországnak. Egy luxushajón találják magukat, ahol egy csinos orosz hölgy, meg akarja gyilkolni őket. Eközben Volta a gazdag tech milliárdos egy szövetségre lépni készül az MI7-hoz.

A Johnny English legnagyobb hibája az, hogy irtózatosan kínos. Nem az a baj, hogy nincsenek benne poénok. Az sem hogy tele van velük a film. Hanem az, hogy ezer éve lejárt humorral dolgozik az alkotás. Eséskelések, Bough azt mondja, hogy mi lenne, ha így csinálnánk, majd máshogy csinálja English. Valamint a fő humorforrás, hogy English öreg a modern kütyükhöz. Ebből a legszarabb pillanat az volt, amikor a VR szemüveggel marháskodott.

A színészi játék rettenetes. Rowan Atkinson korrekt alakítást nyújtott, s voltak néha kacagtató momentumai. Ezek olyan voltak, mintha a Mr.Beanből gyúrták volna össze. A legjobb rész az volt, amikor véletlenül beszedett egy pörgető bogyót, s techno rave zenére táncolt. Itt van még Ben Miller, mint Bough aki szokás szerint egy józan észt szolgáló segéd. Nem volt annyira kihasználva, mint az első részben. A fő gonosz pedig nevetséges volt. Egy barom, akinek a szokásos világhatalmi vágya volt. Olga Kurylenko gyönyörű, s ennyi! Nem sok szerepe volt a filmben. A Johnny English 3 legnagyobb mélypontja pedig Emma Thompson, aki élete legrosszabb alakítását hozta. Annnyira ripacs volt, hogy az arcpirítóan égő volt.

 1280.jpg 

(Te is táncra perdülsz csak nem örömödben, ha végig nézed ezt a filmet!)


Maguk az akció jelenetek pedig förtelmesen voltak összevágva. Minden más pedig oké, a zene, az operatőri munka. Nem értettem mi a pillangó szárnyú tündér kisasszony ráncos puncijáért kellett ezt erőltetni? Már a második rész is felesleges volt, ez pedig egyenesen rossz. Senkinek nem tudom jó szívvel (lehetőleg emberivel) ajánlani ezt a lejárt vicceket tartalmazó ostoba baromságot!

 

Értékelés:30%

Szólj hozzá

filmek legrosszabb 2018