2018. dec 10.

Csillag születik élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
Csillag születik élménybeszámoló

EGY SZTÁR FELEMELKEDÉSE

star_is_born.jpg

Egy negyedik reinkarnációját láthatjuk a Csillag születik című filmnek. Ezúttal Bradley Cooper és Lady Gaga tolmácsolásában.

 

A történet szerint egy kiégett rock-sztár betéved egy transzvesztita bárba, ahol egy dögös pincérnővel találkozik. A lány tehetséges, azonban önbizalom hiányos. A két fél egymásra talál, és az egyikük csillaga fényesen kezd ragyogni, míg a másiké elhalványul.

 

A Csillag születik hatalmas nézői siker itthon. Annak ellenére hogy október 4.-én landolt, s mai napig sokan nézték meg Ez pedig megérdemli a nézői számokat. A filmnek akkora ereje van, hogy leszakítja a fejed. Elsőre rendkívül sablonosnak hathat a történet, azonban jóval többet beletettek. A drámai szál pedig igencsak erős volt. Spoilerek miatt nem nagyon mennék jobban bele, de jobb ha úgy ülsz be rá, hogy keveset tudsz róla. A színészi játék lenyűgöző. Bradley Cooper ismét bebizonyítja, hogy mekkora drámai és zenei tehetséggel bír. Az tetszett, hogy a lezüllését nem vették fél vállról, ahogy a Bohém rapszódia tette. Lady Gaga pedig egy bájos, kedves lányból egy magabiztos szexi figurává alakult figurát hozott. Nemcsak az ének tudása, hanem a színész tehetsége is ámulatba ejtően erős volt. Sam Elliott játszotta Cooper féltesóját, aki nem sokat szerepel, de a drámát jól átadta. A rendező szintén Cooper volt, s fantasztikusan volt felépítve a film. A kamera kezelés, a színész vezetés pedig első osztályú volt. S azok a zenék! Édes Istenem! Az év legerősebb soundtrackje, remélem az Oscaron is sikert arat. Főleg a Shallow, amit azóta is szeretettel játszik a rádió.

 

A Csillag születik egy bitang erős darab. Giccsesnek is hathat, ám bőven a drámain megható rész határán táncol. Számomra van egy apróbb negatívum, hogy nem fordították le a dalokat. Ezzel együtt mindenkinek ajánlom!

 

Értékelés:90%

Ezt figyeld:-A Shallow dalt!

-Sam Elliott alakítását

Szólj hozzá

filmek musical legjobb 2018 Oscar év filmje