2019. jan 28.

Holmes & Watson élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
Holmes & Watson élménybeszámoló

GYÖKÉREK ANGLIÁBAN

holmes_and_watson_ver2.jpg 

Személy szerint szeretem Will Ferrel humorát. Egy ritka debil alak, komolytalan s gumi arcú komikus. Legújabb alkotása azonban olyan pusztítóra sikerült, hogy ahhoz képest az is poénosabb, ha fejjel előre kiugranék egy tál százas szögbe.

 

A történet szerint Holmes és Watson elkapták James Moriartyt, bírósság elé állítják, hogy bizonyítják a bűnösségét. Azonban egy szélhámos kerül a vádlottak padjára. Holmes születésnapi ünnepén egy hullát talál a tortájába rejtve, valamint egy üzenetet a bűn Napoleónntól, hogy pár napon belül megöli Viktória királynőt. Holmesékhoz csatlakozik egy boncmester nő és annak segédje. Hőseink az idő szorításában megpróbálják elkapni a rejtélyes gyilkost.

 

Próbálok szofisztikált lenni, s kerülni a csúnya szavakat, azonban ennél a filmnél nehéz lesz visszafogni magam. De igyekszem nem elszabadulni! A Holmes és Watson olyan, mint amikor van egy ismerősöd, aki nem tud viccet mesélni. Aztán újra elmeséli, magyarázza, végére pedig olyan kínos lesz, hogy kínodban legalább elmosolyodsz. Will Ferrel továbbra is hozza a szokásos formáját. Egy magát menőnek gondoló alak, aki haláli béna. Van utalás itt a gondolkodás módjára, hogy előre megtervezi a lépéseit. Ebből pedig egy gagyin megcsinált dolgot hoztak ki. Meg az a szerelmi szál! Te Szent Tehén ürülék! Egy bunkó hím soviniszta p*cs volt, mert nem fogadta el, hogy van női doktor. Rajta kívül pedig sok jó drámai színész van itt. John C. Reily, Rebecca Hall, Ralph Phiennes, Hugh Laurie, Kelly Macdonald. Ezek az amúgy nagyszerű sztárok, olyan színtelen alakítást tolnak le, hogy leég a fejem tőle.

 

De hosszú lenne kitérni az alakításokra, a látványra, a zenére stb., stb. stb. itt a poénok uralkodnak. Beszélek róluk. Kedves Olvasó, ha e viccek láttán elnevetted magad, akkor irány a mozi, mert akkor jól fogsz mulatni.

 

Watson szerelmes Viktória királynőbe, megjelenik a lakásukon, majd elkezdenek a korabeli kamerával önportrét készíteni. ÖNPORTRÉT érted? Következő jelenet. Rebecca Hall és John C.Reily a boncteremben, a holtesten a balzsamot a Ghost című film zenéjére az Unchained Melodyra kenik szét romantikus szemkontaktussal. Mycroft és Sherlock telepatikusan is megértik egymást, mert ők rohadt intelligensek, aztán Watson is csatlakozik, de ő túlságosan buta, így csak hebeg-habog a gondolataival. A kalapválogatás közben Holmes felvesz egy United Kingdom Great Again sapkát, illetve utalnak arra, hogy az USA elnöke egy celeb vagy egy üzletember lehetne. Az éppen induló Titanic fedélzetéről a szakállas Billy Zane integet Watsonéknak. A film csúcspontján pedig egy érzelmekkel teli musical betétet hallhatunk.

 letoltes_12.jpg 

(Önportré a királynővel!)

 

Kevés film keltett bennem olyan szintű dühöt, a mélyről jövő igazi dühöt, mint ez a baromság. Ebből a szempontból rossz dolog bemutatni, így aki hozzám hasonlóan mazochista jellemmel bír, annak kötelező darab lesz. Mindenki más messzire kerülje el, mert maradandó agykárosodást fog kapni tőle.

 

Értékelés:15%

Ezt figyeld:-A musical betétet, igen jól olvastad, a kib*szott musical betétet

-Holmes és Mycroft telepatikusan beszélgetnek

Szólj hozzá

filmek legrosszabb 2018