2019. jún 19.

A gyermek (Spoileres) élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
A gyermek (Spoileres) élménybeszámoló

LUK A FÖLDBEN (Spoileres)

 mv5bnji3njmwnzuznv5bml5banbnxkftztgwmzezmdkynzm_v1.jpg

A művész horrorok az utóbbi időkben aranykorukat érik. Épp ezért voltam izgatott, hogy új ilyen darab került a látómezőbe. Ez nem más, mint a Gyermek.

 

Sarah és fia Chris elvonultan él vidéken, távol a nagyvárostól. Egyik napon a kisfiú eltűnik a közeli erdőben. Amikor megtalálja egy hatalmas gödör mellett, ám Chrisnek látszólag semmi baja. Később azonban a gyerek egyre furább lesz, az anya pedig egyre jobban gyanítja ez nem az ő fia.

 hole-in-the-ground-1.jpg

A Gyermek egy nagyon érdekes alapötletből indult el. Ha a gyermekünk személyisége jelentősen megváltozik, s egy önmagából kifordult figura lesz. De mi van, ha anyuci őrült meg? A felépítés meglehetősen hátborzongató, a nyomasztó hangulat jól lett vissza adva. A színészi játék nagyon jó volt. A két főszereplőt ismeretlen színészek játsszák, akik között működött a kémia. Az anyát alakító Seána Kerslake nemcsak egy csinos, hanem tehetséges is. Kiválóan egyensúlyozott a törékeny édesanya és a megtört feleség közt. A kisfiút pedig James Quinn Markey alakításában egy igen félelmetes volt. Az egyetlen ismertebb arc James Cosmo volt, akinek a drámája átélhető volt. A Gyermek jól kihasználja a horror elemeket. Annyit mondok, ha pók fóbiás vagy, akkor messze kerüld el a filmet. Azonban szeretnék egy spoileres részre kitérni. A lezárás során a főhősnő bezárja a kisfiát a pincébe. Miután az megmutatja a gonosz külsejét, rátámad az anyjára. Visszatér a gödörhöz, majd belemászik. Ott talál alakváltó lényeket, amik felveszik az emberek alakját. Maga a jelenet ijesztő volt, de nekem kilógott az egészből. Illetve a CGI nem igazán nézett ki jól. Miután megmenekülnek a végén, a film lezárása tartogat (hat) egy csavart. Mi van ha anyu nem ütötte le a lényt, hanem az átvette a helyét? Bár ez elég nyakatekert befejezés lett volna.

 

A Gyermek egy jól sikerült darab, bár valószínűleg a legtöbben halálra fogják magukat unni, ugyanis ez egy lassabb, művészfilmesebb darab. Minden esetre a horror fanoknak, az igaz horror fanoknak ajánlom!

 

Értékelés:75%

 

Ezt figyeld:-Ha rettegsz a pókoktól, akkor ez a film nagyon ijesztő lesz számodra

Szólj hozzá

horror filmek nyomasztó 2019