2020. feb 24.

Hellboy (2019) spoileres élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
Hellboy (2019) spoileres élménybeszámoló

BUNKÓ A POKOLBÓL

 hellboy_2019_4k_3.jpg

A Guilermo Del Toro-féle Hellboy filmeket szeretem. Nem hibátlan alkotások, de roppant szórakozatóak és hihetetlenül kreatívak. Idén Neil Marshall pedig egy fajta reboot keretében elhozta nekünk a pokoli igazságosztót. De vajon méltó lesz-e a korábbi darabokhoz? Nos, spoileres élménybeszámolómból megtudhatod!

 

A történet szerint Nimué egy gonosz boszorkány volt, aki a sötét középkorban el akarta pusztítani a világot egy fertőzéssel. Azonban a testvére elárulta őt, s Arthur király az Excalibur segítségével lefejezi őt. Feldarabolja, a testrészeit pedig megszentelt ládákba helyezi el a világ minden táján. A jelenben járunk ahol egy nagyra nőtt disznó ember kutat a ládák után, hogy feltámassza a gonoszt, s ez által beteljesíthesse bosszúját.

 

A legújabb feldolgozást vártam, főleg azért mert az előzetes ígéretesnek tűnt. Azonban a lehúzó kritikák elvették a kedvem, hogy megtekintsem moziban. Végül itthon néztem meg. S te jó szagú Atya Úristen!

 

A Hellboy annyi sebből vérzik, hogy az ember kaparja a szemeit. A cselekmény csapong ide-oda, egyik helyről ugrálunk a másikra, emberek tűnnek, fel majd tűnnek el. A humor világ rettenetes, a legtöbb poén arra épül, hogy a főszereplők megállás nélkül baszd meg meg kurva anyád hangzik el. Meg vannak ilyen idétlen jelenetek, ahol a disznó ember baromságait kell végig nézni. A film azzal árulta magát, hogy ez egy 18 karikás alkotás lesz. De indokolatlan volt a vérengzés, a belezés. S ez is borzalmasan van átadva. A CGI animáció pedig okádék, a látvány egy 2000es évek eleji videojátékra emlékeztet. Az akciók pedig javarészt borzalmasak, bár kreatívak. Az óriások elleni akció jelenet roppant szórakoztató, de szarul néz ki. Az egyetlen pozitív jelenet, amikor a föld alól szörnyek jönnek elő, s elkezdik tizedelni az embereket. Illetve egy másik igen jól sikerült dolog a filmben a maszk munka. A vasorrú bába jelenete egy igencsak ijesztő s látványos volt.

 

Maguk a karakterek pedig szinte mindannyian antipatikusak. Hellboy apja Professzor Trevor Blum egyfolytában leoltja fiát. Amikor pedig meghal, a halálból visszatérvén elmondja, hogy azért őszintén szereti a gyereket. Mondjuk Ian McShane szégyen teljes pillanata volt karrierjében a halott feltámasztásos jelenet. De most komolyan egy normális filmben, ahol visszatér, a halott ember szellem formában jelenik meg. Itt a szellemidéző lány kihányt egy méteres férget a szájából, aminek a végén a rossz grafikával megáldott fél meztelen fickó jön elő. A társasságban volt egy párduc ember, aki mindig vitatkozott Hellboyyal. Őt Daniel Dae Kim alakította, emberi formában egy hatalmas heg volt az arcán. S amikor átalakult szörnyeteggé akkor úgy nézett ki, mint egy 2000es évek eleji videojáték ergya grafikája.

Maga Hellboy pedig egy bunkó. A Ron Perlman-féle interpretáció is egy tuskó volt, de lehetett vele leülni egy korsó sörre. Míg David Harbour egy kiállhatatlan alak volt, és nem tudtam vele együtt érezni.

A fő gonoszt Milla Jovovich hozta el nekünk, aki az egyetlen karakter volt, aki szórakoztató volt.

 

A film hatalmasat bukott a mozi pénztáraknál, s remélem, egy ideig jegelik a projektet, hogy egy jóval átgondoltabb produkciót kapjunk.

 

Értékelés:30%  

 

Ezt figyeld:-A vasorrú bába jelenetét

Szólj hozzá

filmek legrosszabb 2019