2021. feb 06.

Halálos harcmező élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
Halálos harcmező élménybeszámoló

LEO A ROBOT BARÁT

Kicsit megtörve a Fincher maratont, most a legújabb Netflix produkcióról fogok élménybeszámolót írni. Ez a Halálos harcmező.

 

GÉP KATONÁK

 

A történet szerint 2036ban járunk, Kelet Európában az amerikai haderő harcol az ottani lázadókkal. Egy terrorista Viktor Koval megakarja szerezni a hidegháborúból visszamaradt atom töltetek kódjait. A főszereplő egy fiatal és szakképzett drón pilóta Thomas Harp, egyik küldetés során szembe megy a paranccsal s meghal két katona. Azonban megment 28 embert. Áthelyezik őt, egy kiborg mellé rakják. Leo szeretné eljuttatni egy szállítmányt a front vonal mögé. Ezután meg találhatják Kovalt, s leszámolhatnak vele. A páros eleinte nehezen jön ki egymással, ám a háború sújtotta zónában kénytelenek összefogni.

 

https_cdn_cnn_com_cnnnext_dam_assets_210111110931-outside-the-wire-anthony-mackie.jpg

(Hmmm... Ez nem a Sólyom és Tél katonája!)

 

A filmről akkor halottam először amikor Budapesten kezdték el forgatni a jeleneteket. Itt azonban nincs ki mondva a város neve. Sőt, inkább érződik egy orosz területnek. No, de milyen maga a Halálos harcmező? A legjobb szó erre, hogy egy tipikus B-kategóriás akció film. A főszereplő srác nekem nagyon színtelen volt, egy jól megszokott katona figura. Aki ellenszegül a parancsnak, de helyén van a szíve. A kiborg társát a Bosszúállók filmek sztárja Anthony Mackie játszotta. Ő egy eleinte jó fej, viccesebb figuraként van bemutatva. Ez a gép test amit ráépítettek nagyon jól nézett ki, a CGI egész korrekt volt. A fordulat vele váratlan volt, nekem ez a része bejött a dolognak. A legnagyobb probléma ezzel a filmmel, hogy ez az alaptörténet nem illett erre a scify vonalra. Ha lehagyják ezt a robotos szálat, akkor még fele ennyire se lett volna érdekes. Ezt igazából csak azért tették bele,hogy ne legyen unalmas az egész. De sajnos a szemem sokszor kezdett lecsukódni, s már néztem az órát hogy mikor lesz már vége. Kovalt a Trónok harca Eurion Greyjoy-a alakította, akit örültem hogy itt szerepel. A stáblistán rengeteg magyar név van, s nemcsak a

 

Az effektek jók voltak, de egy ilyen filmnél ez elvárható. Azonban az akció jelenetek nem tetszettek. A szokásos agyatlan lövöldözés volt, bár a brutalitásuk megdobta őket. A zenét Lauren Balfe szerezte, s egy megszokott remote control hangzású muzsikát alkotott.

 

A filmet Mikeal Halfström rendezte akinek olyan műveket köszönhetünk mint a Rítus, A Szupercella, vagy a 1408. Ezek az alkotások egy jó átlagú darabok, melybe ez is jól bele illene. Azonban sokkal többet vártam ettől, jobb lett volna ha mondjuk robotok ellen harcolnak. Ezt az egész orosz szálat egy Dolph Lungren vagy Steven Seagal Film+ tévé csatornán futó szemetek is tudnak felhozni. A Halálos harcmező egy egyszer nézős akció scify, amire mármost 3 nap után nem emlékszek. A filmet a Netflix kínálatában megtekinthető magyar felirattal és magyar szinkronnal is.

 

Értékelés:55%    

 

Ezt figyeld:-A magyar helyszíneket

Szólj hozzá

filmek csalódások 2021 Sci-fy