2021. aug 27.

Fekete özvegy (Spoileres) élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
Fekete özvegy (Spoileres) élménybeszámoló

KÉM MINT Ő


black_widow_ver2.jpg

A Marvel Cinematic Movie Universe legújabb alkotása kívánta felvezetni a negyedik fázist, azonban a koronának köszönhetően el lett halasztva a premier. Spoileres élménybeszámolómból kiderül megért-e rá várni.



AFTER CIVIL WAR



A történet szerint Natasha rejtőzködik, hiszen megszegte az egyezményt. Ross ügynök pedig üldözi. Egyik útja során egy küldeményt kap benne fiolákkal, melyet elveszettnek hitt húga Jenna küldött neki. Miközben az autójával utazik megtámadják a hídon, egy titokzatos bérgyilkos Taskmaster ront rá. Sikeresen megszökik, s Budapestre érkezik. Itt a testvérek találkoznak, s kisebb összetűzés után kénytelenek kibékülni. Összefognak, hogy megtalálják a vörös szobát, ahol a többi özvegyet képzik ki. A célpont az egység kegyetlen vezére Drejkov. Ehhez azonban egyesíteni kell a régi „családot”. Az édesapát a nagy „Vörös Őrt” kell kiszabadítani börtönéből. Az anya pedig Melina nagyszerű mérnök is segítségül hívják. A kis csapat összeáll, hogy legyőzzék a gonoszt.



A Polgárháború események után vesszük fel a fonalat. Korábban Nat hátterét csupán néhány felvillanó emlék képből ismertük meg. Most ő is megkapta a saját „előzmény” alkotását.



A film nyitó jelenetében láthattuk a gyerek kort, ahol már fel sejlett, hogy belőle egy harcos lesz. A stáblista klassz volt, mintha valami nagyon komoly kém drámát láthatnánk. Natasha nehezen bízik az emberekben, hiszen többször átverték már. Az különösen tetszett hogy végre láthattuk a hazai helyszíneket. Az akció Budapest utcáin klassz volt, ahogy a tankkal zúztak össze mindent. A börtönös szökés is erős volt. A fináléba lévő nagy leszámolás pedig a szokásos CGI förtelem volt. Ott nekem nagyon kilógott a zöld háttér.



A casting jól el lett találva. Johansson továbbra is jó választás Natashára. A húgát pedig Florence Pugh formálta meg. Ő egy szeretni való, jó pofa figura volt. A drámai szál amit behoztak vele erős volt, de egy ponton úgy éreztem elviccelik. Most itt a méh eltávolítós jelenetre gondolok. Amikor elmagyarázza az apjának, hogy nem lehet gyereke. Azonban ezt úgy meséli mintha a Sas kabaréból szakajtották volna.

Vörös Őr karaktere szolgáltatta a poénokat. David Harbour mókás volt ebben a ruszki „Captain America” szerepben. Igaz neki is volt egy érzékenyebb énje, amit igyekeztek bemutatni de az lett belőle hogy inkább csak nevettem rajta.



Melinna jól be lett vezetve mint mérnök. Ahogy a manipulációt bemutatta a disznókon az muris volt. De közben elgondolkodtam ,hogy miként lehet befolyásolni valaki tudatát. A fordulat vele engem meglepett, hogy ő végig dolgozott a gonoszoknak. S segítette a munkájukat, viszont a családja fontosabb neki. Rachel Weisz egy napot se öregedett a legutóbb moziban látott Kedvenc óta. S szexi volt az özvegy ruhájában.



A negatív figura a Taskmaster menő volt. Egészen addig amíg kiderül kit rejt a sisak. Ugyanis ő Drejkov lánya, aki egy robbanás során megsérült. Ezek után egy félig gép lény lett, az arca pedig szét roncsolódott. Olga Kurylenko nem volt rossz, de nekem itt is inkább nevetséges volt amikor levette a maszkot.



A valódi antagonista Drejkov volt akit Ray Stevenson játszott, aki a szokásos papír ízű mindent irányító öltönyös szemét láda volt. Olyan mintha valami James Bond gonosz lett volna, aki nem ment át a castingon.



A film zenéjét Lorne Balfe szerezte s olyan semmilyen, könnyen elfelejthető darab lett.



A stáblista utáni jelenet itt sem marad el. Azonban akik nem látták a Sólyom és a Tél katonája sorozatot akkor azok nem tudják ki a karakter aki megjelenik ott. A következő Sólyomszem szériát vezetik fel, azzal hogy Jenna bosszút állhat rajta.



Összességében a Fekete özvegy egy korrekt, egyszer nézős akció film lett. Olyan érzés mintha egy sorozat töltelék epizódja lenne. Aki szereti a Marvelt azok tehetnek vele egy próbát, már csak a hazai helyszín miatt is.



Értékelés: 70%



Ezt figyeld:-Budapesti helyszíneket s az akciót

-A stáblista utáni jelenetet

Szólj hozzá

filmek 2021 Marvel