2018. jún 25.

Power Rangers élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
Power Rangers élménybeszámoló

GO GO POWER RANGERS

 power_rangers_ver17_xlg.jpg

Anno az osztrák gyerekcsatornán futott a Power Rangers sorozat. Már akkor nem érdekelt,annyira egy gagyi hülyességnek tűnt. 2016ban kitettek egy előzetest,arról hogy lesz teljes estés új film. A főszerepet tinik játsszák, s újfent egy varázslatos kalandba kavarodnak.

A történet szerint 65 millió évvel ezelőtt a Rangereket elárulta az egyikük, ám az utolsó pillanatba mielőtt kiírtotta volna őket, s a bolygót; a Vörös Ranger legyőzte. A Rangerré alakító érméket elásta, s meghagyta hogy az arra érdemesek találhatják meg. A jelenkorunkban találkozunk 5 tinivel, akik nem éppen átlagosak. Bajkeverő srác, fura aututisztikus néger csóka, vagány csaj, leszbikus titokzatos csaj, s a politikai korrektség kedvéért a kötelező ázsiai arc. Ők öten egy bánya körül bandáznak, s hamarosan egy véletlennek köszönhetően megtalálják az érméket. Az érmék megtalálásával erősebbek lesznek, illetve nagyot tudnak ugrani. Majd egy vïz alatti helységben megtalálják Alpha 5t, s az eredeti Vörös Ranger hologram fejét, akit Zordonnak hívnak. Elmondja nekik, hogy ők az új Rangerek, s nekik kell megvédeni a Földet. Ehhez összhangba kell kerülniük. A kiképzés elkezdődik. Persze a gonosz ex-Ranger is megjelenik,aki Rita Repulsa. Repulsa kiakarja szakítani a Föld magját. A csapat összefog, hogy megállítsa a gonosz nőt.

A film engem nem nagyon érdekelt. A trailer sem fogott meg igazán. Mégis úgy döntöttem, hogy adok neki esélyt.

Azt kell hogy mondjam, egy hatalmas meglepetés lett a film. Én rosszabat vártam, valami Transformers szintű baromságot.

A tinik egytől egyig ismeretlen figurák. A Kék Ranger korábban az Én Earl és a csaj aki meg fog halni című filmben láthattuk. Az ő karaktere egy fura srác volt, aki nem szeretti ha tapizzák, s egy igazi geek. A Vörös Ranger egyáltalán nem volt idegesítő, sőt egy tökre azonosulható karakter volt. A Fekete Ranger egy ázsiai srác, aki jó haverságb van a Sárgával, s szeretne jó csapat tag lenni. A Sárga Ranger meglepő fordulatot kapott, hogy leszbikus. Ezt nem viccelték el, vagy nem volt PG13as csókjelenet másik csajjal. A Pink Ranger egy szexi s bátor csaj, aki keménysége ellenére mégis egy szerettel teljes lány. Ritát Elizabeth Banks játssza, s a figurája egy kész what the fuck? maraton volt! Annyira túlzásba vitte ezt a gonosz nőt. Gonoszkodott,mert gonosz volt. Zordont a Breaking Bad Emmy díjas sztárja Bryan Castron alakítja. Igazából csak a film elején jelenik meg, a film többi részében csak a hangját hallhatjuk.

A látvány okés szintű. A ruha nem olyan gagyi, mint az eredeti verzióban. Kicsit olyan Iron manes stílusú cuccban tolják az akciót. A ruha csak az utolsó 20 percben kerül fel rájuk. Maga az akciójelenetek pedig 14 percet tesznek ki. S azok is CGItól túlcsorduló részek. A film zenéje ne rossz, sőt egy pillanatban felcsendül az eredeti Power Rangers téma is.

A Power Rangers egy meglepően közepes film, pedig bűn rossz is lehetett volna. Egyszeri megtekintésre ajánlott!

 

Értékelés:60%

 

Szólj hozzá