2018. sze 18.

Atom szőke élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
Atom szőke élménybeszámoló

NŐI JOHN WICK

atomic_blonde_ver4.jpg 

Az akció filmek reneszánszukat érik az utóbbi pár évben. Valahogy mindenkinek elege volt az unásig ismételt Film+os színvonalú vackokból, amik jó eséllyel direct to dvd formátumban jelentek meg. Aztán jöttek az olyan remek filmek, mint az Elrabolva, The Expendables-A feláldozhatóak, a Mad Max a harag útja és a John Wick. És ha már John Wick idén itt a női változata, az Atom szőke.

 

Ez egy képregény, ami az azonos című comic sorozatból készült. A forgatókönyvért pedig Kurt Johnstad felelt, aki a 300 filmeket is megírta. A rendezői székbe a John Wick direktora David Leitch került. Az előzetes pedig jó kis zúzást ígért.

A történet szerint Lorraine egy vad és szexi kémnő, aki az MI6 ügynöke. Főnökei Berlinbe küldik, ahol mindenhol kettős ügynökök vannak, s itt kell megtalálni egy férfit, aki egy listát birtokol, amin a beépített emberek névsora áll. Lorraine elvállalja a dolgot, mert korábban meggyilkolták az exét, és le akarja vadászni a gyilkost. Berlinben segíti egy alkoholittas ügynök David Percival. Eközben megismerkedünk egy francia csajjal, ő Delphine akivel lesz egy leszbikus afférja Lorrainenak.

nbcu-04102-full-image_gallerybackground-en-us-1509755053955_ri_sx940.jpg

(A lépcsőházas bunyó, ami kemény mint a kád széle!)

Az Atom szőke egy ízig, vérig akció film, ami nem spórol a brutális akció jelenetekkel. Maga a történet nem nagyon kötött le engem, mert egy idő után túlzásba estek a fordulatokkal. A film végén a mekkora hülyeség, hogy mindenki kém volt Berlinben. A szett dizájn nagyon jól nézett ki, ahogy átadták a 90es évekbeli hangulatot. A neonos környezet bejött nekem, az elektronikus zene pedig pompás volt.

Charlize Theron kirobbanó formában volt, ezt a szuper kémet ügyesen átadta. A drámai részt is jól készítette el, azonban az akció jelenetekben még jobb volt. Theron 7 személyi edzővel együtt készült fel a forgatásra, és ez meglátszódik rajta. Nagyon kemény volt ez a nő, és a tetszett, hogy nem egy csapással végezte ki az ellenfeleket. Az pedig hab a tortán, hogy ő maga is megsérült, s nem egy sebezhetetlen akció hős. Percival már évek óta itt él Berlinben, ezért jól ismeri a környéket. Mondjuk a poénosnak tűnt, ahogy csak úgy átmászkált az egyik helyszínről a másikra. James Macavoy újfent bizonyította, hogy kiválóan tudja hozni a bunkó barom állatot. Itt van még a negatív karakter szerepében a Homok alatt sztárja Rolan Mørell szerepelt, aki nem volt rossz. A kihallgató tisztet John Goodman alakította, akit öröm volt látni ebben a karakterben. Delphinet Sophia Bouteailla játszotta, aki egy szuperszexi kezdő kémnőt alakított. A közös szex jelenetük nagyon vad volt, de lehetett volna forróbb is. Egy cameó erejéig felbukkan Tiel Sweiger is, aki egy óra készítőt játszott, aki ő maga is informátor volt.

Az akció jelenetek pedig fantasztikusak. A brutalitás pedig jól állt a filmnek. A lépcsőházas jelenet egy vágatlan közel tíz perces bunyó, ami kegyetlenül jól néz ki. A film nagy negatívuma, hogy a végére sok befejezés volt.

Összességében az Atom szőkét mindenkinek ajánlom, akinek szereti az akció filmeket.

 

Értékelés: 75%

Ezt figyeld:-Delphine és Lorraine szex jelenete

-A lépcsőházas bunyót

Szólj hozzá