2019. már 01.

Lego kaland 2. élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
Lego kaland 2. élménybeszámoló

MINDEN SZUPI SZUPER ?

 lego_movie_two_the_second_part.jpg

A Lego-kaland hatalmas meglepetés volt 2014-ben. Azt hitte mindenki, hogy egy másfél órás reklám filmet kapunk majd, azonban egy kreatív vicces és okos film lett.

 

A történet szerint ott folytatjuk ahol az első rész befejeződött. Apuka megengedi, hogy kisfia játszhasson a Lego készletekkel. A játékot azonban meg kell osztania húgával. Így a Duplo világ, a rózsaszín és csillámló lányos dolgok hadát hozza magával. Öt évet ugrunk az időben. Hőseink egy világ vége utáni helyzetet ábrázolnak, ahol mindenki kemény és borús. Kivéve Emettet, aki még mindig, azaz optimista, naiv és jószívű srác, mint régen. Egy nap megérkezik egy űrhajós figura, aki elrabolja Batmant, Benit, Fémszakállat, Csoda Kittyt, illetve Vadócot Emmet szerelmét. Hősünk így útra kel, s egy vagány fazonnal, Rexszel elindulnak a küldetésre. Az építő mesterek, Amit akarok, királynő markaiba kerülnek, aki össze akar házasodni Batmannel.

 letoltes_13.jpg

A Lego-kaland 2. tipikusan az a folytatás, ami jobb próbál lenni, de nem sikerül neki. Azonban így is egy jó alkotást kapunk. Az első rész a kreativitásról, az alkotás szabadságáról valamint az egyéniségekről szólt. Magát azt mutatja be, hogy miért legózunk, mi a játék értelme. Addig a második rész a testvéri szeretetről, a játék megosztásáról valamint az egymás játék terének megosztásáról szól. Ezért a jóval kisebb gyerekek nem fogják érteni a filmet. Egyrészt a meta elem miatt, másrészt a pop kulturális utalások miatt. A film tele van pop dalokkal, melyek dramaturgiai szempontból fontosak, valamint reflektál rá a film is. A poénok jóval inkább a felnőtteknek szólnak. Ennyi Bruce Willist filmben nem láttam még soha. Vagy például a többféle Aquaman figura is egy jó geg. A kisebbeknek a megszokott esős-kelős részek lesznek szórakoztatóak. Ezért azt javaslom, hogy ne kis gyerekekkel ne üljetek be rá! A magyar szinkron nagyon jó volt. Amúgy eredeti nyelven is meg akarom nézni, mert fantasztikus hangok vannak benne.

A karakterek nagyszerűek. Emmet és Rex valójában Chris Pratt két stílusát szimbolizálja. Emmet a jó szívű, babaarcú figura, aki a korai filmjeinél láttunk. Míg Rex a jelenlegi macsó, borostás arcú blockbuster hőst parodizálja ki. Ezzel együtt Rex a kamaszkorban lévő srác minta példánya is. Vadóc pedig a kislányé, aki lázadni szeretne, de még mindig csak egy kis gyerek. Batman pedig továbbra is rohadt vicces. A szerelmi szála, Amit akarok hercegnővel egy jó pofa szál volt. A közös daluk pedig rengeteg kikacsintást tartalmaz kedvenc bőregerünkre. Ha már dalok, ebben a részben jóval több betétdal csendül fel, mint korábban írtam. Az agymosó dal pedig tényleg annyira bosszantó, hogy a fülébe tapad az emberben.

Az animáció még mindig nagyon igényes. Bár az akciók még mindig nehezen követhetőek. A 3D pedig totál fölösleges, semmi térhatást nem ad hozzá.

 

Értékelés:80%

 

Ezt figyeld:-Bruce Willis cameóját

-A betétdalokat, főleg az agymosó dalt

Szólj hozzá