2020. nov 30.

Bloodshot élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
Bloodshot élménybeszámoló

VÉRBEN FORGÓ

bloodshot_ver2.jpg

Vin Diesel az utóbb években a saját maga által indított film sorozatait a feledésbe taszította. Ridick, XXX vagy Az utolsó boszorkányvadászat megbuktak a kasszáknál. Legújabb szuper produkciója is hatalmas leégés lett.

 

Ray Garrison egy kiváló katona, aki fantasztikus bevetéseket vezényelt le Hazatér gyönyörű feleségéhez, azonban az idillnek vége szakad egy gazember megöli az asszonyt majd Rayt is. Hősünk mégse hal meg. A Rising Spirit nevű vállalat dolgozói emberfeletti képességékkel ruházza fel. A vére helyett miniatűr nanorobotokat helyeztek el. Így olyan küldetéseket is vállalhat amiket más nem tud. Bosszút áll felesége gyilkosán, s jön a fordulat hogy ez egy implementált emlék. Ezért parancsra elkövethet gyilkosságokat, majd Ray ráébred az igazságra. A cégen véres bosszút áll.

 

A Bloodshot egy képregény adaptáció a Valiant Comics terméke. A stúdió egy öt filmes szerződést kötött a kiadóval Sajnos a korona vírus beütött s ez a Bloodshotnak is betett. 45 millió volt a büdzsé, az amerikai piacon 12 világszinten 33 millió dollár hozott. S ez Amerikában bukásnak számít. De ha nem lett volna vírus, ez a film így is úgy is hatalmas pénzkidobás lett volna.

 

bloodshot.jpg

(Beszóltál köcsög?)

 

Kezdjük ott a színészi játék rettenet. Élükön Diessel-lel aki olyan buta faarccal játszik, hogy az elmondhatatlan. Ha magyar megfelelője lenne a Tipszmikszes csávó kiváló casting lenne. Ha már magyarság, a film egy pontja Budapesten játszódik. Egyébként az egyetlen valamire is való értékelhető rész a hazai momentumok voltak. Guy Pearce játssza a kétszínű igazgatót, aki látszólag rettenetesen unatkozott a forgatáson. A film akció jelenetei nem jók, rommá vannak vágva, a CGI undorítóan néz ki, s hiányzik az erőszakosság. A filmben ugyebár szuper katonák vannak, akik robot karral és robot testrészekkel rendelkeznek, de nem hoznak ki sokat belőle Illetve a kötelező Diesel kiegészítő a „család” témája se hiányozhat, s persze a jó nő, a menő csávók pózolásai, valamint az elpusztíthatatlan főszereplő.

 

A Bloodshot itthon Dvd-n, Blu-rayen és 4K UltraHd-ben (utóbbi kettő fémdobozos változatokban is) lesz elérhető december 11.től. Aki szereti a kopasz izom kolosszus kalandjait, annak ajánlom ezt a filmet.

 

Értékelés:30%  

Szólj hozzá