2024. sze 10.

Micimackó:Vér és méz II.(Spoileres) élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
Micimackó:Vér és méz II.(Spoileres) élménybeszámoló

SZÁZ HOLDAS PAGONY RÉMEI 2.

mv5botu5mtyyytatndg5yi00ntc3lwfhmmqty2vmnzqyztrinjjhxkeyxkfqcgdeqxvymjywmda0odc_v1.jpg

A tavalyi évben nálam az „abszolút rossz film” kategória győztese a Micimackó Vér és Méz volt. Azonban silány minősége ellenére hatalmas anyagi siker lett (költségvetés: kb. 10000 $, a bevétel: 10 millió $). S most villám sebességgel itt a folytatás. Spoileres élménybeszámoló!



A történet szerint az emberek felgyújtották a százholdas pagonyt, keresve a gonosz emberevő szörnyeket. Akik Bagolynál húzzák meg magukat. Róbert Gida pedig ápolóként dolgozik, ám kirúgják mert meggyanúsítják a gyilkosságokkal. A helyiek szembe találják magukat a lényekkel, megölik Malackát, majd Micimackó megbosszulja barátja halálát. Az egyikük- bár megnyomorítva- de túléli az esetet. Róbert egy pszichiáter hatására felidézi, hogy régi barátai már gyerekkorában ijesztőek voltak, de ő akkoriban annyira naiv volt, hogy nem esett le neki, hogy gonoszak. Azonban a szülinapján egy emberrabló elrabolja a tesóját és annak haverjait. Miután ráébred, ki volt az, kivallatja. Amaz elmondja, hogy egy őrült doktornak gyűjtötte a gyerekeket. Aki átprogramozta a DNS-üket s ennek nyomán jöttek létre az antropomorf lények. A kisvárosnak hamarosan szembe kell néznie a gonoszokkal.



Azt örömmel láttam, hogy itt a forgalmazó ismét „X” besorolásúnak határozta meg a filmet. Emiatt nem néztem meg moziban, mivel este 10 óra után játsszák, nekem meg nincs jogsim, se autóm, hogy megoldjam az akkori lejutást. Végül ezt a részt is otthon néztem meg. Azt kell mondjam, jól tettem, hogy ezért se adtam pénzt.



Azt előre leszögezem, hogy ez továbbra se egy jó alkotás, sőt egyenes rossz, de már csak rossz. A maszkmunka legalábbis minőségibb volt, de azt nem értettem, miért ugyanúgy néz ki Micimackó s Tigris. Bagoly hozta a gyilkosságok számát, a legtöbb embert ő ölte meg. S igencsak badass volt, mondjuk azt nem értettem, miért beszélnek. Az első részben elmondta a narrátor, hogy megfogadták, többet nem szólalnak meg. A szinkron amúgy illeszkedett a produktumhoz, a 100 forintos DVD minőséget megidézték. A látvány már itt jobban emlékeztet egy filmre, legalábbis az operatőri munka helyenként az emberek arcába tolta a kamerát. A zene is elég semmilyen volt, de ne itt várjuk az új Hans Zimmert vagy John Williamst.



A színészi játék is B-filmes, bár azon nem tudtam túltenni magam, hogy Róbert Gida egy fiatal David Duchovny-hasonmás volt. Azonban itt is vannak modell-lányok, akiket levadásznak a mackóék.



A legfontosabb kérdés: indokolt-e a korhatárkarika? Szerintem inkább marketing stratégia volt ez. Persze vannak vérengzések, de egy mezei slasherben is hasonló gyilkosságok vannak, mint itt. Természetesen itt már jobbak az effektek.



A történetben kapunk fordulatokat is, egy őrült tudós hozta létre a lényeket. Aki szeretett a génekkel kísérletezni. Maga Micimackó pedig Gida eltűnt öccse, Billy. Megbánta tettét, s megölte az állatokat. Az emberrabló öreg pedig kinyírta a dokit, majd felgyújtotta a labort. Miután ezt elmondja hősünknek, fejbe lövi magát. Annyi klisé van ebben a történetben, hogy ivós játékot is lehetne játszani alatta.



S ha nem gondoltátok, hogy a „Conjuring” vagy a „Hang nélkül” univerzum mellett lehet-e még életképeset alkotni, akkor tévedtetek. Ugyanis a stáblista során megtudjuk, hogy lesz Invokáció, Peter Pan, Dumbó is.



Értékelés:25%  

Szólj hozzá