2018. ápr 27.

Artúr király:A kard legendája élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
Artúr király:A kard legendája élménybeszámoló

avagy Guy Ritchie fantasyt rendez

VARÁZSKARD ÉS ROCK 'N' ROLL

 ileopgel.jpg

Artúr király történetét fel dolgozták többször a filmesek. Legyen szó realisztikus kaland filmről, paródiáról, musicalről, fantasyről vagy sorozatról. Idén Guy Ritchie dolgozta fel a brit lovag legendáját.

A történet szerint Artúr egy utcai bandita, aki London utcáin nőtt fel. Ám azt nem tudja, hogy az apja a király volt, akit anno megöltek. A jelenlegi király Vortigern, aki a gonosz erőkkel szövetkezett, hogy hatalomra juthasson. Amikor egy véletlennek köszönhetően Artúr kihúzza a kőből a mágikus kardot az Excaliburt, akkor egyesíti a népet, akik Vortigern bukását akarják.

Az Artúr király:A kard legendája hatalmas anyagi bukta lett. 100 millióba került, s az első héten 14 milliót hozott az USAban. A film nem rosssz, de ekkora bukás túlzás azért.

A történet roppant sablonos volt, a cselekmény könnyen kiszámítható. Azomban ennek ellenére nagyon szórakoztató volt. S szereplők közti kémia zseniális. A banda tagjai vicces figurák, s jól kiegészítik egymást.

A főszerepet Charlie Hunnan alakítja. Ő egy nagyon vagány figura volt, ám amikor megérinti a kardot, akkor ráébred miért vannak furcsa álmai. Ő a kiválasztott, s a karddal nagyon jól tudja legyakni az elenséget. Mondjuk a CGI ott egy kicsit kilóg. Vortigernt Jude Law alakítja, aki élvezettel gonoszkodik. Itt van még a régi király, akit Eric Bana játszik, s nem szerepelt sokat. A varázslót, aki segíti Artúrt Djimon Honsuo játssza, akinek voltak poénos jelenetei.

A látvány nem rosssz, bár vannak érdekes momentumok, ahol a CGI bűnronda. A varázslós részek ötletesek, s nincsenek túlzásba véve. Az akció jól van adagolva, s a menekülős nyilas rész egy klassz momentum.

A film operatőrileg remek, vannak kreatív beállítások. A zene pedig nagyon fura, bár jól illik a filmhez.

Az Artúr király-A kard legendája egy jó film, ha szereted Guy Richiet akkor egyszeri megnézésre ajánlott!

 

Értékelés:50%

Szólj hozzá