2018. jún 13.

Lego Ninja go élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
Lego Ninja go élménybeszámoló

KOCKA NINDZSÁK

 cole_be_earth_the_lego_ninjago_movie_2017-1280x800.jpg

A Lego a kaland 2014ben hatalmas meglepetés volt, hiszen egy kreatív s vicces animációs film lett. Természetesen a tanulság sem maradt el. Idén februárban Lego Batman következett, ami jól kifigurázta a denevér ember minden napjait. Most pedig szeptemberben itt a legújabb alkotás a NINJA GO. Az alap egy nindzsás szettel indult, melyből matinéműsoros sorozat lett. Én egy két részbe belenéztem, s egy teljesen infatillis baromság volt. De a film változat is ilyen lett?

A történet szerint Ninja Go szigetét rendszeresen ostromolja a gonosz Galvatron, aki egy négykarú nindzsa harcos. Ellene küzdenek az elemi nindzsa harcosok. Tűz, Víz, Föld,Jég valamint Zöld nindzsa. Ennyiszer a nindzsa szót semelyik kritikámban nem használtam még, de se baj. Szóval, a Zöld mellesleg Galvatron fia, Lloyd. Mikor úgy tűnik végleg legyőzik a gonoszt,Loyd bénázása miatt felbukkan egy nagy macska, ami elkezd rombolni. A srácok Wu mester vezetésével elindulnak megkeresni azt,amivel elűzhetik a démoni cicát szeretett városukból. A túra során Wu mester eltűnik, s a helyére Galvatron kerül Galvatron, akit elfognak. Az apa és fia között pedig egyre szórosabb lesz a kapcsolat.

Engem nem nagyon fogott meg a film első előzetese, azonban mivel az elöző Lego filmek is ilyen jók lettek, úgy döntöttem megnézem a filmet. S egy korrekt akció vígjátékot kaptam.

A film a távol keleti akció zsánert paródizálja ki. Ezt az eltúlzott pózerkedéssel teli, hihetlen kunsztokat tartalmazó zúzást jól visszaadták. Ahogy a csapat fokozatosan felfedezi a képpeségeit, az egy jó fejlődés történet. Az elborult poénok elárasztanak minket, azt öröm volt nézni. Ezek legtöbbje Galvatronhoz kötödik, aki a film legjobb karaktere volt. Ahogy a gonosz seregét irányította az roppant mulatságos volt. A közös jeleneteik Lloyddal jók voltak. Eleinte a Lloyd gyülöli a fatert, mert ő miatta közösítik ki az iskolában. Még egy gúnyos sláger dalt is írnak róla. A magyar szinkron munka pedig zseniális volt, az utóbbi évek legjobbja. Az angol eredetiben pedig olyan szinkron színészek adják a hangukat, mint Dave Franco és Jackie Chan. Utóbbi pedig feltűnik élő szereplőként is.

A film látványa még mindig jól néz ki. Bár itt már nem minden Legoból épül fel. Az akció jelenetek sajnos a darabos mozgásnak köszönhetően, nagyon furcsán nézett ki. Bár itt is akadtak nagyon vicces pillanatok, amik a keleti harcművészeti filmeket figurázta ki.

A Lego Ninjago egy olyan témát boncolgat, hogy a gonosz nem teljesen gonosz. Hiszen ő magányos, s szeretetre vágyik. Az érzelmi rész pedig nagyon jó volt, s egy könny cseppet elmorzsoltam. Galvatron szála egy jó karakterívet jár be.

A Lego Ninjago egy gyerekeknek készült animáció film, s ez szó szerint igaz rá. Kicsit infantillis, kicsit gyermeteg. Nekem összeségében tetszett a film, s nagyon jól szórakoztam rajta. Leginkább a fiatalabbnak ajánlom, de a nagyobbak is jókat fognak mulatni rajta.

 

Értékelés:70%

Szólj hozzá

2017