2018. sze 22.

Szeretet nélkül (Spoileres) élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
Szeretet nélkül (Spoileres) élménybeszámoló

SZÜRKE OROSZ HÉTKÖZNAPOK

 nelyubov_ver2.jpg

Az idei Oscaron a legjobb idegen nyelvű film kategóriában Oroszország küldöttje a Szeretet nélkül sajnos alulmaradt a versenyben. Azonban egy erős filmet kaptunk.

 

A történet szerint Zsenya és Borisz házassága széttört. A két fél a gyerek gyámsága és a lakás tulajdona felett vitatkoznak. Mindketten új kapcsolatukban keresnek boldogságot. Egy napon fiuk Aloysa váratlanul eltűnik. A rendőrség képtelen segíteni, mert nincs emberrablásra vagy gyilkosságra való utaló jelek. Egy önkéntes csapat segít nekik, megindul a fiú keresése. Eközben megismerjük mindkettőjük hétköznapi gondjait.

 

A Szeretet nélkül egy ízig-vérig művész filmdrámai fenn hanggal. Az alkotás nehéz utat járt be, így koprodukciós stúdiókon keresztül készült el. A tempó lassú, azonban nem unalmas. Ezáltal megismerjük a szereplőket, akik mindketten antipatikus figurák. Zsenya nem akarta megszülni a gyermekét, sőt még házasodni sem akart. Utálja férjét, mert tönkre tette az életét. Szeretője azonban elfogadja olyan amilyenek. Erős jelenet volt, amikor visszamentek az édesanyjához. Az apuka pedig egy barom volt. Teljesen bele feledkezett a munkájába. Az új kapcsolata egy teherbe esett nővel, aki szintén kétkedik a boldogságukon. Az önkéntes karaktere egy jó figura volt, hogy mindent beleadott, hogy megtalálják Aloysát. A Szeretet nélkül a címéből adódóan, kiválóan bemutatja, hogy mennyire elszürkült a kapcsolatok szétrombolják az emberek minden napjait. A színészi alakítás fantasztikus volt.

Technikailag is szépen volt kivitelezve az operatőri munka jól bemutatta a panelok világát. A fagyos tájak gyönyörűen néztek ki.

 

Itt egy Spolieres rész következik. A film végén megtalálják Aloysa holttestét. A hullaházas jelenet egy igazi gyomros volt. Gyenge idegzetű nézőknek nem ajánlom! Azonban mindenkinek ajánlom, mert egy bitang erős atmoszférájú film a Szeretet nélkül!

 

Értékelés:80%

Ezt figyeld:-Az anyós kifakadását

-A hullaházas jelenetet

Szólj hozzá