2018. nov 16.

Valami Amerika 3 élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
Valami Amerika 3 élménybeszámoló

VALAMI KÍNOS

valamiamerika3_poster_01_-571x800.jpg

 Az első Valami Amerika első része hatalmas anyagi és kritikai siker volt a 2000-es évek elején. Természetesen jött a folytatás, ami hasonló fogadtatást kapott. A harmadik rész rengeteg nézőt vonzott be, a kritika pedig darabokra szedte.

 

VALAMI VALAMI SÖTÉTSÉG...

 

A történet szerint Várnaiék ismét Alex szívatásának áldozatai lesznek. A két rivális maffia banda Bala és Toni rajtuk akarja behajtani az Alex által ellopott Bázeli Vörös néven futó bélyeget. Mielőtt megölnék egymást, a rendőrség rajtuk üt. Hamar a börtönben találják magukat. Eközben a terhes Eszter és a vlogerré szellemült Timi egy csinos ügyvédnővel megpróbálják megtalálni a bélyeget. Hőseinket felkéri a börtönigazgató, hogy a rabtársakkal együtt adják elő az East West darabot.

 

Mielőtt széttépem a filmet, mint a Floki a lábtörlőt jöjjön pár pozitívum. Egyes színészen látszik, hogy élvezte a forgatást. Szabó Győző még mindig szórakoztató volt. Csuja Imre fergetes volt Bala szerepében. Nagy Ervin a legpoénosabb karakter Rezsó személyében, akinek minden egyes jelenete hasfalszaggatóan vicces volt. Pokorni Lia szexi búgó hanggal fonja az ujjai közé a férfiakat. Voltak jobb vicces momentumok, ezek java részt visszautalások a korábbi részekre. Illetve egy-két esős-kelős rész is jó volt.

 

VALAMI VALAMI BORZALMAS

 

A Valami Amerika 3 tele van ciki pillanattal. A börtönös részek annyira sztereotipak, de fárasztóak is. Itt van Dancsó Peti cameó, aminek semmi értelme. Csak veszi a fejét a kamera, de aki nem ismeri, az se tudj ki ez a hülye gyerek. A másik égő momentum a színészi játék. Pimdroch, Hujber és Stohl is unottan játszott, ezt a közös jelenetük is alátámasztja. A csajok pedig idegesítőek lettek. Timi továbbra is buta, mint hat pár rendőr csizma, s az egész anyaság szála Ákossal rettentően erőltetet volt. Eszter pedig a terhességével lassította a cselekményt. Ilyen szarul megcsinált terhes hasat nem tudom mikor láttam utoljára. Alex figurája a film egy pontján olyan fordulatot vesz elő, hogy majdnem kettétéptem az agyamat, ha kezembe kaptam volna. Most komolyan ezért kellett ennyi pénzt elcseszni erre a faszságra, hogy egy Scobby-Doot megszégyenítő nyomozós részt lejátszanak? A filmben lévő „vizuális effektek” gagyik, mintha valami Irigy Hónaljmirigy szintű olcsó televízióra forgatott vackot láttam volna! Meg azok szóviccek! Édes Krisztusom! Bala és Toni ellenségek, mert felosztották a Balatont. BALA és TONI!!! Érted? BALATONI!!!! Érted? Bruhahahahahahahahahahhahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha. Elnézést nem bírom vissza fogni magam, potyognak könnyeim a röhögéstől!

 

Komolyra fordítva a szót! A Valami Amerika 3 egy rendkívül kínos és fárasztó alkotás, ennek ellenére ajánlom, mert ha mazochisták vagytok, s van a közeletekben szesz (Egy kis bor vagy sör) akkor még kibírhatóbb lesz!

 

Értékelés:40%

Szólj hozzá