2019. feb 20.

Ralph lezúzza a netet élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
Ralph lezúzza a netet élménybeszámoló

RALPH BESZÁLL A NETBE

 ralph_breaks_the_internet_wreckit_ralph_two.jpg

A Rontó Ralph első része 2012-ben egy kreatív és vicces animációs film volt. Idén pedig itt a folytatás, ahol Ralph mint Vágási Feri beszáll az internetbe.

 

Ralph a Flex-it Phelix nevű játéktermi játék figurája, aki eleinte utálta a munkáját. Azonban ráébredt, hogy ő nem feltétlenül rossz, így élvezettel vágott bele nap nap után. Barátjával Veneloppe boldogan élik életüket. Azonban Veneloppe már egy kicsit unja egyrészt a megszokott játékát, másrészt Ralph idegesítő közelségét. Egy nap eltörik a Candy Rush kormánya, így újat kell venni. Azonban a gyártó cég nem gyártja, így másodkézből szerezni. Hála a frissen bekötött Wifinek rendelni lehet az Ebayről. Ralph szeretné ha Veneloppe és barátai visszakapnák játékukat. Ezért együtt felmennek az internetre, hogy megszerezzék a kormányt. Azonban Veneloppe egy vad, online autós játékon leli örömét. Ralph pedig videós sztár lesz, s megszerzi a pénzt. Eközben pedig akaratlanul egy vírust szabadít el, ami lerombolhatja a netet.

 

A Ralph lezúzza a netet három hónap késéssel jött el hozzánk. Azonban engem ennek ellenére is érdekelt, így elmentem rá moziba. Az első rész annak idején egy hatalmas meglepetés volt. Kiválóan hozta át a játékfigurákat, s a kockáknak kellő easter eggeket adott. A második rész pedig magát a világhálót ragadja meg. Féltem, hogy egy másfél órás marketingutalás lesz, mint az Emoji film. Ez alatt azt értem, hogy adott appot konkrétan reklámoz. Itt utalás szinten van egy egy adott oldalra. Vannak konkrét net oldalak kimondva, míg máshol valamilyen fiktív dolog helyettesíti. A kereső mező egy jó pofa karakter volt, akárcsak a Reklám felület. Rengeteg poén volt az internet analfabéta Ralphhal kapcsolatban. A Youtuber lét kérdése, egy érdekes dolog volt. Előkerül a komment szekció, a más videók lemásolása illetve a like vadászat. Egy kis gyereknek ez egy hasznos és egyben ártó momentum is. Ráadásul nem fedi le a teljes netes részt. Kapunk utalást a dark webre, de hol marad például a pornó? Sokan felháborodtak, hogy egy adott jelenetnél Veneloppe ellátogat a My Disney oldalra. Ezt Disney önreklámnak tartották. Azonban ez egy kreatív és hasfal szaggatóan vicces rész. Főleg amikor megjelentek a hercegnők. A karakterek jók, de Ralph elég antipatikus lett. Ezt az oldalát a barátságnak, amikor az egyik megmérgezi a másikat, nagyon ügyesen átadták. Veneloppe pedig olyan bájos, és szerethető lett, hogy sajnáltam, hogy ilyen béna barátja van. A régi mellékszereplők nagyon vissza lettek fogva, ami nem zavaró, ám több jelenetük lehetett volna. Az új figurák, pedig mint írtam jók lettek. Az animáció gyönyörű, magát a netes felületet okosan megoldották. A zene jó volt, a fő címdal pedig egy fasza kis sláger. A stáblista utáni jelenetek pedig további netes kikacsintásokat tartalmaznak.

 

Egy kicsit a mozi élményről. A budapesti CinemaPink Mom Parkban voltam. A mozi teremben bársony fotelek voltak. Volt fejtámasz, lábtámasz, illetve bal kéz felől egy kis éjjeli lámpa. Nagyon kényelmes volt. Azonban az előrébb lévő lámpák csöppet belógtak a vászonba. A hang azonban Dolby Atmos volt, vagyis 360 fokban körbe vett. A kép pedig 4K felbontású volt. Így pozitívan feldobta az élményt. Aki szerette az elsőt, azok nézzék meg a másodikat.

 51039881_1190946457727371_4329893381640552448_n.jpg51018218_1190946481060702_7247197411473358848_n.jpg

 

Értékelés:70%

 

Ezt figyeld:-Veneloppe találkozik a Disney hercegnőkkel

-A stáblista utáni jeleneteket

Szólj hozzá

2019 Animáció