2019. jún 07.

A gyászoló asszony átka élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
A gyászoló asszony átka élménybeszámoló

KÖNNYES SZEMŰ NÉMBER

 curse_of_la_llorona_ver2_1.jpg

A Démonok között univerzum legújabb darabja a mozikban. Ezúttal a 70es évekbe kalauzol minket, egy mexikói szellem kísért egy családot.

 

A történet szerint Anna Tate-Garcia gyermek védelmis, aki férje halála után egyedül neveli gyerekeit. Egyik esete egy olyan édesanyához vezetik, aki egy kis gardróbba zárta be fiait. Mindezt, azért mert szerinte egy gyászoló asszonynevű entitás üldözi őket. Azonban a gonosz lény elkapja őket, hamarosan pedig Anna csemetéire fáj a foga. Megtudjuk, hogy ő korábban egy Maria nevű csodaszép nő volt, aki saját fiait megöli, mert férje megcsalta egy fiatal hölggyel. A nő bánatában öngyilkos lesz, s az óta keress a világban magának új gyerekeket. Anna egy Rafael nevű ex-pap sámánt kér fel, hogy küldje vissza a pokolba a sátáni asszonyt.

 maxresdefault_5.jpg

A filmet egy első nagyjátékfilmes direktor készítette, Micheal Chaves annyira meggyőzőnek bizonyult, hogy a harmadik Conjuring filmet is megkapta. Egyébként rendezés szempontjából jó volt a film, a félelmetes hangulat jól átjött. A forgatókönyvet, az Apácát is jegyző Gary Dauberman írta, s rengeteg sebből vérzik a film. Tele van logikai bakikkal, illetve fizikai baromságokkal.

Maguk a karakterek, habár kétdimenziósak, mégis emberiek voltak. A főszereplő Linda Cardellini jól egyensúlyozott az egyedülálló édesanya és a céltudatos gyermek védelmis között. Maguk a gyerekek nem voltak olyan jók színészileg, engem kifejezetten irritáltak. A Démonok között filmekből átjött pap amolyan kapocs az univerzumban. Ha most nem mondja ki, hogy Annabelle babával volt dolga. A sámán pedig egy nagyon kemény figura volt. Őt a Kiképzésből és az Alien 3ból ismert Raymond Cruz játszotta, aki pozitív dolgot vitt a filmbe.

Az operatőri munka jól lett kivitelezve. Volt egy-két ügyesen bemutatott ijesztés. Ha már ijesztésnél tartunk, a jump scarek erősen túl voltak tolva. Egy idő után már nevetségessé vált, amikor huszadjára ordít, a pofádba La Llrona. Maga a szellem a szokásos ronda, fátyolos véres szemű némber.

 

Magáról a mozis élményről. A filmet a budapesti CinemaPink Mamut moziban tekintettem meg. Egyedül ültem a teremben. A mozi székek helyett fotelek voltak a teremben. A hang Dolby Atmos, kép pedig 4K minőség. Aki szeretne, jó minőségben filmeket nézni próbáljátok ki a CinemaPink mozikat.

 

Akik szerették a Démonok között filmeket azok nézzék meg a Gyászoló asszony átkát!

 

Értékelés:60%

 

Ezt figyeld:-Az összekötést a Démonok között filmekkel

Szólj hozzá