2020. nov 10.

Új mutánsok élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
Új mutánsok élménybeszámoló

TINI SZUPEREK

new_mutants_ver3.jpg 

Hosszú utat járt be az Új mutánsok. A mozikba pedig végre megtekinthető.

 

Kívülálló kamaszok

 

Az Új mutánsok eredetileg 2018 áprilisban debütált volna, de a Deadpool miatt eltették 2019 februárjára majd ismét csúszott a premier. Eközben a stúdiót felvásárolta a Disney. A pandéménia miatt márciusról augusztus végi dátumot kapott. Sokáig úgy volt, hogy streaming szolgáltatóhoz kerül, azonban csak betolták a mozikba.

 

A történet szerint Dani Moonstar arra ébred, hogy apja kirángatja az ágyából s menekülnek valami elől. Az apuka meghal, a lány pedig egy kórteremben kel fel. Az intézmény vezetője Dr.Reyes közli vele, hogy ő egy fiatal mutáns. Képességeit vizsgálja, s nem engedheti el, míg úgy látja, hogy nem veszélyes a társadalomra nézve. A hely azonban egy ketrec, egy hatalmas erőtér veszi körbe az épületet. Azonban nincs egyedül, itt van négy sorstársa. Rahne egy keresztény szemlétű lány, aki képes farkassá változni. Illyana egy teleporter, aki rengeteg embert tett már el láb alól. Ő a csapat fekete báránya, aki folyton gúnyolodik másokkal. Roberto vagyis Napfolt, aki egy gazdag csemete, képessége hogy a nap energiáját képes a testén keresztül kibocsátani. Valamint Ágyúgolyó képessége hogy hihetetlen gyorsassággal tud a levegőbe kilőni. Ők öten gyógyulni vannak itt. Azonban mindannyian furcsa rémálmokat élnek meg, amik manifesztálódnak is. A fiatal mutánsok össze fognak démonok ellen.

image-asset.jpeg

(Nem, ez nem a Slenderman!)

 

Mint fentebb írtam a film hosszú utat járt be. A stúdió valahol úgy volt vele menjen már ki a francba azt hadd hozzon valami kis pénzt. De mitől lett egy leginkább tál ízetlen zabkására emlékeztető dolog a New Mutans? Kezdjük itt az alap ötlet elég jó. Hogy fogjuk az X-men franchise-ot s beletesszük egy kamara horrorba, azt mondom egy korrekt valami. Csak aztán ehhez egy jó forgatókönyv és rendező kell. Nos, az itt nyomokban fellelhető, de csak nyomokban. A direktori székbe Josh Boone a Csillagainkban a hiba készítője került. Ekkor még valamennyire bizakodó voltam, mondván a tini dráma szál legalább jó lesz. Aha, na persze. Felszínes, ép hogy csak az amúgy jó karakterekből alig kapunk valamit. Hiába jók a színészek, egyik se kiemelkedő. A főszereplő egy annyira kis sótlan, szürke figura hogy legtöbbször fel se tűnt, ha egy jelenetben volt. S minek kellett elővenni a leszbikus vonalat? Hogy a Pc meg legyen az új részben? Semmi értelme nem volt. Csak most ez a divat. Rahne egy nagyon ártatlan, rendszerben hívő lány volt, akit Maisie Williams formált meg. Anya Taylor-Joy játszotta a fekete bárányt a csapatban. Neki a múltja tragikus, s az ő történet szálából félelmetes horrort lehetett volna csinálni. A gazdag és szív tipró Roberto egy elsőre unszimpatikus figura, de megszerethető lesz. A doktor nő figurája nekem tetszett, bár nem értem hol volt a millicia? Egy fegyveres őr se volt a helyszínen? Oké, hogy ott a védőpajzs, de az kutya füle ehhez képest. A film legnagyobb gyengesége a látvány. A szörnyekről ordít, hogy csak egy számítógép effektekkel generált vackok ijesztgetnek. A kulcs szó, hogy ijesztgetnek. A leglustább, legirritálóbb jump scarek. S ha csak ennyi lenne! Még másnap elfelejtettem mi a fenét néztem! Nagyon sajnálom, mert volt benne potenciál. Akit érdekel, egy egyszeri megtekintést megér.

 

Értékelés:55%     

 

Ezt figyeld:-A teljesen felesleges leszbikus szálat

-A film végi nagy harc

Szólj hozzá