2020. dec 24.

The Boys 2.évad (Spoileres) élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
The Boys 2.évad (Spoileres) élménybeszámoló

FIÚK A PINCÉBŐL

boys_ver9.jpg

Az idei év legnagyobb sorozatos szenzációja a The Boys második évada volt. Hatalmas elvárásokkal ültem le elé.

 

A történet ugyanott folytatódik mint ahol abba maradt, kiderült hogy Homelader fia ugyanúgy örökölte apja képességeit. Butcher egy ismeretlen helyen ébred fel, eközben a fiúk tovább bujkálnak egy pincében. A kormány vadássza a srácokat, akik veszélyesnek lettek nyilvánítva. A kormány továbbá a Szuper Terroristákat is levadássza. A marketing pedig dübörög nagyban készítik a legújabb filmes produkciót. Homelander az apasággal van lefoglalva, s próbálja megtalálni vele a hangot. Mikor egy új Szuper nő Stormfront jelenik meg a csapatban, aki felkavarja alaposan az állóvizet. Deep pedig egy szektába kerül bele. Kimiko pedig megtalálja a testvérét, aki szintén Szuper terrorista. Egy kongresszusi képviselő Victoria Neuman pedig a vegyület betiltásán fáradozik.

 

Ez az évad annyira tetszett, hogy egy hét alatt ledaráltam. Teljesen a hatása alatt voltam. Kezdjük ott hogy nagyon szépen tovább vitték a szálakat. Itt nem elsősorban a fiúk, hanem a Szuperek a főszereplők. Homelander kezd megőrülni. Miután dühében megöli Stilwellt, késztetést érez a tej fogyasztásra. Azt nagyon jól sikerült ábrázolni, hogy szeretet hiányos. Ezt az Átváltozó ember jelenetével. Amikor visszaváltozik maga Homelanderré, egy nagyon beteg és perverz momentum volt. Azonban nekem kicsit túlzottan szájba rágós volt, ahogy az ego tripjét ábrázolták. Ezúttal átveszi az irányítást, például ő maga intézi a határidejét, a beszédeit. A Vought vezérigazgatója Stan megfenyegeti, hogy könnyen lapátra tehetik. A viszonya a többiekkel elég „viharos”.

 

Kezdve Stormfronttal, akivel egy perverz bántalmazó dominancia szex kapcsolat alakul ki. Kirúgja A-Traint hiszen látja már hogy nem képes tartani a lépést. Deepet továbbra is lenézi, mert hiába segít nekik nem tart igényt rá. Maeve Királynőt is sakkban tartja, a leszbikus szálat jól kiemelték. Starlightot pedig megveti, s megölné ha megtehetné, mert ellenáll neki. Az embereket pedig csupán csak az önmaga hiúságára tartja. A sorozat legmegrázóbb jelenete a kongresszusi jelenet volt, amikor szétlövi a lézer szemeivel a tömeget, aztán kiderül hogy mégse. Ugyanis neki az emberek szeretete még inkább az amerikai nép imádata a legfontosabb. Nagyon hosszan lehet elemezni Anthony Starr színészi képességeit, de ez nem egy ilyen fórum. Legyen elég annyi, hogy a legjobb casting, amit valaha a képernyőn láthatunk a gonoszak között. Az oldalbordája aki egy régi motoros, ugyanis ő az első szuperhős. Annak idején egy náci tiszttel jött össze, ez volt Vought. A képességei a villám szórás, repülés, szuper erő. Ő az aki megöli Kimiko testvérét, s valami perverzió miatt szereti ha kihuny az emberek szemébe a fény haláluk előtt. Uralja a média felületet, kiválóan manipulál, s nagyszerű mém gyártó. Hangsúlyozza a feminista hangnemet, a filmekben is kiemelt szerepet kap ez a dolog. A vegyületet is szeretné bevetni, hiszen az embereket lenézi.

 

A-Train egy pénzharácsoló figura, aki csak a profitot nézi. Ingadozik a fiúk és a szuperek közt. Amikor kirúgják megpróbálja magát vissza csalni. Bekerül abba a szektába, ahol Deep is van. Innen szerzi meg az adatokat Stormfrontról. Ha már Deep, őt is jól elmélyítették. Egy olyan szektába kerül be, ami kísértetésien emlékeztet a szcientológiára. Egy végtelenül akarat gyenge, s könnyen manipulálható senkiházi. Továbbra is egy nevetséges hős, az a bálnás akció jelenet annyira beteg, hogy ordítottam a nevetéstől. S ahogy kiemelik ahogy nem tudja magát elfogadni, az egy nagyon szánalom keltő részek voltak. Maeve királynőt ahogy gondoltam a leszbikus szálon vitték tovább. Ő az aki belefásult ebbe az egész hősködésbe, s amikor Homelander szemét módon beleerőlteti a nő szerelmét, az nagyon dühítő volt.

 

Főleg ahogy azok a marketinges majmok, azzal az idegesítő fapinával próbálják ráhúzni ezt a szivárványos marketinget. Hiszen ő nem leszbikus, hanem biszex, de az előbbi az nagyobb pc. Black Noir ezúttal akcióba lendül, de továbbra is csak egy nindzsaszerű figura. Starlight próbál lavírozni a fiúk és a szuperek közt. Kémkedik, akciózik a fiúknak. Közben ezerrel a reklámokat és az énekesi karrierjét is csinálja. Sikeresen kibékül anyjával. Hughieval jó látni, hogy egyre jobban egymásra találnak. Lamplighter az ex Hetes szuper, aki a Szuper terrorista gyártó telepen dolgozik. Ő a tűz gyújtó, aki felégette a családját. Őt Shawn Ashmore, az X-men Icemanje játszotta, aki egy igazi gyáva féreg volt.

 

images.jpeg

(Egy csésze cinizmust?)

 

Maguk a fiúk egy kicsit háttérben maradnak. Hughie gyakorlatilag csak azért van, hogy valakire vigyázzon vagy megsérüljön. A szerelmi szála aranyos volt, de elég jól adott a karakteréhez. Azt jól kiemelték, hogy ő Butcher jó oldala, aki mintha valami rajzfilmes angyalka segíti őt. Kimiko és Frenchie viszonya továbbra is felesleges volt. Főleg hogy egy ponton leválik a csapatról. Mondjuk az ukrán gengszterekkel elbánása az nagyon tetszett, engem megint a Mortal Kombatra emlékeztet.

 

A testvérével való viszony volt szép volt. S Frenchie háttér sztorija is drámai volt. Csak együtt nem működtek most nekem. Mother's Milk karaktere inkább csak akciókba vett részt. Ő a csapat izma, akire szívesen hallgat Butcher. Karl Urbanól pedig csak hiper latívúszókban tudok csak beszélni. Ez a csávó erre a szerepre lett kitalálva. Egyszer egy részeges ír bunkó, akitől messze kerülnék. Másodszor pedig egy erős és védelmező hős, akire lehet számítani. A feleségével való viszonya nagyon megható, hiszen utálja a Szupereket. Ennél fogva Homelander ivadékára is ferde szemmel néz. A kis srác és Homelander kapcsolata nagyon jó volt, mert jól bemutatták hogy mindkettőt bezárták. Előbbit egy házba, utóbbit egy laborba. Szeretne mindent megadni neki, de képtelen az apaságra. Hiszen nem tudja milyen gyereket nevelni.

 

Az új emberi karakterek közt jelenik meg a Vought vezérigazgatója, akit a Totál szívás és a Mandalóri sztárja Giancarlo Esposito formált meg. Ezúttal itt is egy hideg rideg figura, aki nagyon nyugodt hangon küldte el a fenébe Homelandert. Claudia Denmit játszotta Victoria Neumant, aki a Szuperek ellen szólalt fel, hiszen elég hanyag módon kezelik az emberi életet.

 

A The Boys újabb évada egy nagyon erős darab lett. Ezúttal jobban belementek a produkciós háttérbe, ahogy ezek a filmek készülnek. Ahogy az undorító marketing rátelepszik az ember életére, azt nagyon kínos volt látni. A látvány nagyon szép volt, az akció jelenetek is ütősek. Itt sem spóroltak a vérrel és a belekkel. Annak örültem, hogy a hősök mellett a szuper gonoszok is kaptak figyelmet. A nép teljesen rácsavarodott a témára.

 

Nálam az év legjobb sorozata lett, a The Boys 2.évada, bár van még bepótolni való. Nagyon várom a harmadik évadot.

 

Értékelés:100%         

Szólj hozzá