2021. jan 28.

A Játsz/ma (Spoileres) élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
A Játsz/ma (Spoileres) élménybeszámoló

David Fincher maraton III.

BOHÓCKODÁS

game.jpg

Mivel idén jelent meg Netflixen David Fincher 11.filmje, ezért úgy döntöttem hogy végig megyek a filmográfiáján. S a legvégén sorba állítok egy Top 11 listát a filmjeiből.

 

A történet szerint Nicholas egy pénzhajhász bankár, akit a testvére meglep a születésnapjára egy ajándékkal. Egy kártyát ad neki, amin egy úgynevezett Civil Rekreációs Szolgálat ajánl érdekes alkalmat. Elmondják egy játszmába fog kerülni, de hogy mikor indul a játszma ezt nem fogja tudni. Hamarosan egy bohóc bábut talál, s megkapja az instrukciókat. A játszmába egy Christine nevű pincér nő is belekerül. Innentől kezdve nem tudja, hogy mi a valóság és mi a játék.

 

Ez volt az film, ami mindig elém jött. Sokszor láttam a tv újságban, hogy jön de soha se néztem meg. Most a maraton alkalmával letudtam a filmet.

 

images_1.jpeg

(Hello! I want play game.)

 

A játszma egy korrekt akció thriller lett. Micheal Douglas magabiztosan szállította a menő bankár szerepet. Amikor egyre jobban bekerül a játékba, az őrületet szépen adta át. A testvérét Sean Penn játszotta, aki szintén jó volt. A fináléban nagyon jó volt látni azt a testvéri törődést. Christine jól kiegészítette ezt a gazdag figurát. Ahogy egyre jobban belendül a nő játékba az erős volt. Az őt alakító Deborah Kara Unger és Douglas közt jó volt a kémia.

 

A film végi fordulat meglepett. Hogy ez az egész egy kihívás volt, hogy végig vitte a játszmát. S végig a testvére állt a dolgok mögött. S ahogy kiderült, hogy nem raboltak el tőle pénzt vagy hogy testvérét is lehúzták. Izgalmas volt a tempó. Érdekelt mire futtatják ki a történetet. Az operatőri munka a szokásos Fincheres sötétebb tónust adták át. A zene pedig jól elsimult az alkotásban.

 

A Játsz/ma egy tipikus egyszer nézős darab, örülök hogy végre pótolhattam ezt a filmet.

 

Értékelés:70%     

Szólj hozzá