2022. okt 14.

Zanox Kockázatok és mellékhatások élménybeszámoló

írta: Vollai Martin
Zanox Kockázatok és mellékhatások élménybeszámoló

IDŐHUROK RECEPTRE

zanox_film-scaled.jpg

Mivel szeretem a magyar filmeket meg az időhurkos alkotásokat is, kíváncsian ültem le a Zanox Kockázatok és mellékhatások elé.

 

A történet egy végzős diákról szól, aki eléggé gátlásos fiatalember. Nagyanyjával él együtt, egy új gyógyszerkísérletben vesz részt és szerelmes az egyik osztálytársnőjébe. Elmegy egy mulatóhelyre szórakozni, ám túl félénk felkérni a csajt. Hamarosan egy rejtélyes sorozatgyilkos megkéseli a leányzót, s a srác próbálná utolérni a mentőt, de az visszafele elüti őt. A kórházban magához tér, egy piros orrú öreg ember pálinkával kínálja meg. S ekkor váratlan esemény történik, visszakerül az előző nap reggelére. Ráébred: ez egy adomány, ám a gyilkos továbbra is garázdálkodik. A fiú mindent megtesz, hogy megállítsa a tettest.

 

574321_1648633594_8348.jpg

(Elvitelre vagy itt fogysztva?)

A Zanoxot egy teljesen ismeretlen alkotógárda hozta létre. Vadiúj arcokat láthattunk a vásznon, akik helytálltak. A főszereplő srác engem Bruce Lee eltitkolt magyar hasonmására emlékeztet, főleg a frizurája miatt. A lány pedig nagyon aranyos volt, olyan, akivel szívesen összejönne az ember. A nagymama karaktere is jópofa volt, az öregember is kellemes színfoltja a műnek. Az tetszett, hogy autentikus minden. Szerintem azért jó nézni magyar filmeket, mert itt nincs PC rendőrség, s egy kellő pillanatban jól elejtett káromkodás oda is illik. A helyszínek, a díszletek is árasztották a magyarságot magukból. A főhelyszín ezúttal Dunaújváros volt. A zenék jók voltak, főleg a bulijelenetek alatt. A történet tartalmaz fordulatokat még azok számára is, akik ismerik ezeket az időhurkos alkotásokat. Nem szeretnék a spoiler miatt belemenni, de lesznek érdekes pillanatok. A poénok is nagyon jók, bár egy ponton átmegy inkább krimi/thrillerbe. Ha össze akarnám foglalni, olyan mintha kereszteznénk egy Reisz Gábor (fiatalok életét bemutató) -filmet, egy időhurkos sci-fivel valamint egy krimivel. A Zanoxot a párommal a pesti Művész moziban néztük meg. Jóval a premier után, (kb három hónappal), viszont így is voltak kilencen a teremben. Egyébként mindketten imádtuk a filmet. Szóval randifilmnek sem utolsó darab.

 

Értékelés:85%        

Szólj hozzá